Opinió

Lleida: més que una ciutat

M’agradaria felicitar a les administracions, entre elles la del govern espanyol, del govern autonòmic de la Generalitat, la Diputació de Lleida i La Paeria de Lleida que han estar capaços de cooperar en tot moment de forma telemàtica (cosa complexa) perquè ens hi jugàvem la vida, i a més ho han fet molt bé

Continuo fent vida a Lleida i a pesar que ens ha tocat viure una pandèmia mundial ben aviat despertarem d’aquest malson (o com alguns diuen, pitjor que un malson...). Però estic segur que a l’hora de despertar-nos estarem amb alegries, amb més ambicions, més ganes de viure, d’inventar, de generar alegria, amb noves metes, propòsits de millora, etc. És molt probable que les administracions es posin les piles per fer viables tots els pronòstics del l’agenda 2030 de l’ONU. 

M’agradaria felicitar a les administracions, entre elles la del govern espanyol, del govern autonòmic de la Generalitat, la Diputació de Lleida i La Paeria de Lleida que han estar capaços de cooperar en tot moment de forma telemàtica (cosa complexa) perquè ens hi jugàvem la vida, i a més ho han fet molt bé. 

També vull transmetre al paer en cap i a tots els regidors de tots els colors polítics de La Paeria de Lleida (i sense cap favoritisme) que per mi és un orgull poder seguir formant part de la capital de província. Em sento ben acollit en una societat integradora i lliure de prejudicis si ho comparem amb Balaguer (La Noguera), una ciutat que té un dèficit de recursos i per aquest motiu la gent se’n va a Lleida perquè a part de tenir recursos té empreses, fundacions públiques i privades, hospitals públics i privats, entitats, clubs, casals cívics, escoles d’adults, biblioteca pública, serveis de salut, piscines, comerç de proximitat i grans superfícies. 

Balaguer, ciutat que m’estimo té la complexitat que és clarament classista perquè els polítics no han fet cap tipus de política per evitar la xafarderia, el remoreig i l’exclusió social de col·lectiu de la diversitat que té els mateixos drets o més que els demés. Crec que l’ambició, les ganes de voler fer desaparèixer aquest classisme i discriminacions existents són molt bones polítiques per part dels nostres gestors ja siguin a Balaguer o Lleida.  

Amb els impostos que paguem podem millorar en alguns aspectes pendents i necessaris com per exemple ampliar els horaris de la biblioteca pública i millorar les seves instal·lacions. També és obligació de l’administració vigilar els carrers, places, promocionar la cultura del respecte, que les avingudes, places i carrers comptin amb videovigilància i més presència policial. 

Seria necessari crear nombrosos llocs de treball d’agents cívics que treballin per una ciutat exemplar. Tampoc cal oblidar-nos que la ciutat de Lleida necessita un oci nocturn per a gent de totes les edats. En aquest sentit veuria en bons ulls un pla específic de promoció de negocis de grans dimensions pel que fa a la superfície, i poder comptar amb l’oci nocturn ètic i més compromès del país, que faciliti l’ interacció entre persones en els concerts i esdeveniments a través de les noves tecnologies. 

Seria bo que reflexionéssim sobre la gran sort de viure en un país democràtic i amb recursos de tot tipus, on som lliures, amb llibertat d’expressió i amb molts recursos. A la capital de província la tasca que realitzen entitats i treballadors és excel·lent. Tenim funcionaris que s’interessen i proporcionen les eines per aconseguir els teus reptes personals.

Lleida és una ciutat de primera en assistència i assessorament pels més joves i vull remarcar que els professionals del centre de recursos per a gent jove de La Palma han estat capaços d’encaminar-me en diferents afers amb la màxima professionalitat com era d'esperar o molt millor. 

Tots tenim expectatives. Però...si visquéssim a l'Àfrica en un desert, al tercer món, en un país amb conflictes bèl·lics o en un altre lloc, creieu que existirien els mateixos que tenen ciutats com Lleida? La resposta la ben sabeu. 

 Jo no em considero de cap partit polític i tinc la meva pròpia ideologia que com bé sabeu molts de vosaltres és l’optimisme, l’energia, la positivitat. He de dir que Lleida és una gran ciutat no només en habitants sinó en qualitat, d' integració social i m’atreviria a dir que aquesta afirmació que faig constata un treball d’equip que s’ha fet des de diverses administracions amb col·laboració amb mitjans de comunicació.  

Ara que s’acaba per fi la pandèmia vull fer una crida als nostres polítics a seguir treballant per les persones independentment de les particularitats i ideologies personal que sobretot introdueixin a la política a persones amb diversitat funcional com ho van fer amb les dones que estaven excloses i ben poques eren. Totes les persones es mereixen el mateix tracte en tots els àmbits. No s’ha de discriminar.  

El classisme no hauria d’existir ni a Balaguer ni enlloc. Lleida és més que una ciutat, si és segura i amplia la formació professional i les ofertes de graus o dobles graus de la UdL la gent no haurà d’anar a Barcelona a estudiar o treballar. Cal seguir tirar endavant amb ambició i les administracions han de posar en marxa de forma imminent les grans superfícies, la nova estació d'autobusos, potenciar l'optimisme i el periodisme optimista en la seva gestió. 

Comentaris