Opinió

A un pas de la immortalitat

Crec en l’eternitat arribarà aquí a la terra. Per tant veig convenient que es divulgui més sobre aquest tema i que els governs i institucions s’impliquin en la presa de decisions com ara legalitzar la criopreservació humana, acceptar-la i alhora fer-ne la divulgació pertinent

Fa temps que es parla tot sovint als mitjans de comunicació d’un tema molt interessant entre els futuròlegs, científics i gent oberta de ment: el tema de com podem revertir la vellesa i el preu de la immortalitat humana aquí a la terra o en altres planetes. Tot això fins ara semblava un conte xinés però fa una setmana l'OMS (Organització Mundial de la Salut) que va alertar que la malaltia anomenada vellesa, fa que la gent estigui morint quan no hauria de ser així en una societat avançada, fet que constataria que la vida està essent un negoci rodó per alguns sectors econòmics. En aquesta vida tot és possible i la immortalitat no és un conte de fades sinó un fet que probablement haurem d'aprendre i admetre que viurem molts anys més dels previstos.  

En aquest sentit val a dir que hi ha gent que els catalans s’aconformen treballant 40 o 50 anys, i posteriorment poder tenir una pensió i arribar a la vellesa vivint vuitanta o noranta anys  per finalment fer un enterrament i retre homenatge després de una curta vida. Jo, com il·lús i optimista crec que la vida podrà ser eterna en menys de vint anys tal i com argumenten i afirmen moltíssims experts i científics. 

I a  més, també crec en l’eternitat arribarà aquí a la terra. Per tant veig convenient que es divulgui més sobre aquest tema i que els governs i institucions s’impliquin en la presa de decisions com ara legalitzar la criopreservació humana, acceptar-la i alhora fer-ne la divulgació pertinent.     

De la mateixa forma que hem fet front a la COVID-19 gràcies als científics i agents dels laboratoris m’atreveixo a dir que podrem combatre la vellesa al 2045 o abans, tal com preveuen científics i intel·lectuals del prestigi com José Luis Cordeiro, David Wood, Andrés Grases i  d’altres eminències de la ciència. No serveix el discurs habitual sobre el cicle de la vida: néixer, créixer i morir. Hem nascut per quedar-nos i no només això sinó per transformar el planeta en positiu i fer possible els anys 2020’s.  

Estem a un pas de la immortalitat però igualment seguim enquistats en un passat ple de ressentiment, en el tema independentista, la confrontació, la ineficàcia política,  en els indults i que per mi són esdeveniments poc rellevants i positius per l'espècie humana.   

Fa molts anys que segueixo i admiro al professor José Luis Cordeiro i altres experts com ara Andrés Grases perquè tenen una visió de la vida molt bonica, màgica i disruptiva. Crec que cal que es comenci a parlar d’aquest tema a les escoles, instituts, universitats i que els pares dels nens i nenes que estan creixent siguin oberts de ment i no influeixin en l’opinió dels joves. Cal que estiguin preparats i es mantinguin imparcials.  

A més, cal dur el tema de la criopreservació humana al Congreso de Diputados per arribar a convertir Espanya en el primer país en admetre que la immortalitat (o amortalitat) existeix i que per tant tal i com diu l’OMS, l’envelliment és una malaltia que es podrà curar els propers anys, a poder ser gràcies les institucions que ho haurien de fer possible a un cost reduït.

Cal mirar en positiu i cap al més enllà, perquè de la mateixa forma que existeixen les catàstrofes com la COVID-19 també poden arribar coses molt més bones per tots nosaltres i que no hem viscut mai de la vida. Cal que durant els anys 2020’s es divulgui molt sobre aquest tema perquè  al 2030 totes les enfermetats del sistema nerviós siguin controlables gràcies a les noves tecnologies i de robòtica com ara Neuralink, un invent del multimilionari Elon Musk que permetrà multiplicar la intel·ligència humana per mil. 

Estem a un pas de la immortalitat i de la fi de les malalties maleïdes entre elles les del Sistema Nerviós. l'ONU  hauria d'implicar-se en aquest afer i fer un gran reconeixement al professor José Luis Cordeiro com a ciutadà, investigador i científic que ha fet despertar l'esperança per tot el món.

Cal seguir veient i confiant en la presa de decisions de les  institucions. També cal que sigui un tema natural i acceptat socialment ja que formarà part de la diversitat del pensament. 

Com deia abans cal que científics i divulgadors de coneixements com José Luis Cordeiro i Andrés Grases es mereixen un millor reconeixement internacional per haver extés una idea que repercutirà en les vides de totes les persones.  

M'agradaria pensar que els nostres governs s'implicaran aviat en aquest tema tan apassionant i les religions més esteses al món, entre elles l'església cristiana-catòlica també. Tal i com us deia cal institucions i religions obertes de ment. Animo a totes elles a plantejar-se sobre com volem viure en un futur.

Comentaris