Opinió

El retorn de les discoteques a Lleida

Fa anys que no sortim de festa de la forma que nosaltres desitjariem, ni tampoc celebrem l'any nou de la forma habitual però arribarà el moment en que podrem tornar a la normalitat i revertirem la situació de la pandèmia. Durant els mesos que queden per la reobertura de l'estiu, aquest sector de l'oci nocturn hauria de reformular-se  i adaptar-se als nous temps i a les demandes dels més joves.  

Quan hàgim superat la crisis de la pandèmia la capital de província necessitarà tornar a disposar d'almenys una macrodiscoteca on es fomentin valors humanístics basats en el respecte entre persones, la interrelació entre elles, millorant la seguretat i i la integritat física de totes les persones incrementant la presència d'agents de seguretat perquè crec que és una necessitat real que fins ara no s'ha gestionat de la forma que voldria una bona part de la població. 

 Un altre aspecte que s'ha de millorar és la crida a la responsabilitat a l'hora de beure alcohol  com també la inclusió social i l'apoderament dins d'aquests espais d'oci nocturn dels col·lectius vulnerables, per tant convertir els pubs i macrodiscoteques en espais de socialització, integració.  

Durant aquests anys de males notícies esperem que vinguin temps millors i per a mi seria un gran encert, orgull lleidatà poder recuperar totes les discoteques que varen tancar i alhora fer-ne de noves que competeixi amb les més prestigioses del món. Les festes, la música i l'oci és sempre serà necessari en una societat de l'entreteniment i m'agradaria molt que Lleida fos la capital de l'oci nocturn de qualitat, intentant que hi hagi vincles, relacions i al mateix temps disfrutariem més de la vida. 

Cal que estils musicals com ara el dance, el house, reggeaton, techno, progressive i música màquina es posin de moda altre cop. No només a la ràdio sinó a les pistes de ball. 

Espero doncs que el gremi del sector de les discoteques  obri altre cop, amb l'ajuda de les institucions i autoritats, plens de novetats i que poguem gaudir altre cop d'aquests entorns i poder regular i donar accés a festes de macrodiscoteques i pubs als menors d'edat en horaris de tarda només per ells, sense permetre el consum d'alcohol ni begudes energètiques, i en horaris de tarda i així evitaríem mals costums. S'ha de fer una aposta clara i contundent pel sector de l'hostaleria però també és molt important conservar l'oci nocturn i fomentar el consum responsable d'alcohol entre adults. Cal ser positius i tenir l'esperança que recuperarem les discoteques. Tot el meu suport al gremi de l'hostaleria i locals d'oci nocturn. Se'l ben mereixen. Amb optimisme tornarem a la normalitat. I tant que sí. Ho aconseguirem!

 

Comentaris