Opinió

Les senyores de les utopies

L'altre dia en un bar del barri on visc, tres senyores grans llegien la premsa de la capital , comentaven que hem tocat fons i que hauríem de ser més cívics i fer realitat la "utopia". Quina utopia? Vaig pensar que parlaven de la independència de Catalunya, com sempre.  Però no era això ; al final vaig sorprendre'm al arribar a la conclusió i sentir que estaven comentant la seva disconformitat amb uns temes  de barris que jo també em tenen preocupat com per exemple els carrers estan plens de excrements de mascotes que tenen amo, però que són incívics i malauradament més d'un de vosaltres sabreu el que suposa trepitjar-les sense voler.  

Lleida necessita una millor reputació com a ciutat i cal tenir-la més organitzada entre diferents recursos o departaments. Per a que això succeeixi crec que fa falta dur a terme el Pla de l'estació, construir i ampliar el projecte del macro complex de Torre Salses els propers dos anys, sense menysprear als comerciants de l'Eix que haurien de tenir cabuda dins del macro complex amb bonificacions, perquè a l'Eix Comercial i la zona alta els hi dono com a màxim 10 anys de vida. 

Jo, com aquelles senyores de certa edat que feien un cafè, comparteixo la meva preocupació per la precarietat laboral d'una gran part de població jove i de mitjana edat (que pateix per exclusió social), com també totes aquelles persones amb diversitat funcional (física, mental, emocional, psíquica, etc). A més hi hem de sumar l'increment de violències masclistes, estafes, furts, amenaces, males paraules, insults i altres coses que no esmentaré perquè per això tenim uns cossos policials preparats i cada cop més competents davant noves amenaces. Penso que l'acte de l'altre dia és una mostra d'actitud positiva, que va ser la manifestació d'Arrels de Sant Ignasi, davant la Paeria.

Pels carrers de la capital cada dia s'hi cometen actes incívics com per exemple anar amb patinet pels carrers Sant Antoni i Major, fer pintades sense permís com ha passat amb l'Istitut d'Estudis Ilerdencs o anteriorment amb altres llocs com la Subdelegación del Gobierno Español, les seus de diferents partits polítics de diferents ideologies en qüestió de pocs mesos. 

Crec que això és una mostra d'impotència i de ràbia davant l'administració, els polítics, que segons el meu punt de vista fan una tasca ben feta però que no té la velocitat que demana la gran majoria de la ciutadania. Trobo que és totalment inadmissible per molt enfadats que estiguem amb tots els partits ens convertint en uns incívics com aquests. 

La política lleidatana s'ha de posar en marxa perquè malgrat fer una gran labor visible per qualsevol persona que hi viu, l'actual govern encara no ha erradicat l'estigma en col·lectius com ara les dones, gais, bisexuals, transsexuals i del col·lectiu LGTBIQ+.  

A més d'aquest col·lectiu hem d'afegir milers de casos de persones d'aquesta ciutat estan al llindar de la pobresa que haurien d'estar cobrant una prestació mileurista (renda bàsica universal incondicional) que està en fase de proves, tal i com és habitual els països més desenvolupats.  

Vull felicitar la gran labor que fan entitats com Arrels de Sant Ignasi que haurien de ser escoltades pels governants, pel nostre estimat i Il·lustríssim Alcalde, el Sr. Miquel Pueyo i París perquè són lícites i coherents de sol·licitar per la capital com també poden ajudar a millorar la vida i benestar de la nostra població.

Dono ànims al equip de govern, l'oposició constructiva de l'equip del Félix Larrosa i altres regidors no adscrits i d'altres tendències com també em genera bon rotllo l'aparició de moviments i altres formacions polítiques que s'estan organitzant i reunint aquests dies amb entitats com aquestes per fer una Paeria més plural.

Junts, podem posar en marxa una capital que es mereix ser al capdavant amb seguretat, emprenedora, neta, digital, empresarial, turística i especialment compromesa en d'inclusió socio-laboral de col·lectius ben diversos, cohesionada entre tots els departaments. Lleida necessita polítics de bona fe que la posin en marxa amb una velocitat molt més elevada. Quanta raó té la gent gran! 

Comentaris