Opinió

El comerç local, l'hostaleria i l'oci nocturn, en estat crític

Per exemple, recordo com la meva àvia sortia cada dia a fer una ruta per totes les botigues de la ciutat, un dia a la carnisseria, un altre a la peixateria, un altre a la fruiteria i així anava consumint als negocis locals

Durant les últimes dècades les grans superfícies comercials i les grans cadenes de supermercats o de moda, s'han obert pas com un gegant sense fre tombant o deixant tocats de mort molts negociïs de tota la vida, des de les famoses botigues d'ultramarins, peixateries, carnisseries, fruiteries, fins a botigues de roba i complements, estètica o llenceria, entre molts altres.

Mollerussa disposa d'una gran varietat d'establiments que cobreixen pràcticament  totes les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat, amb una gran qualitat, especialitzats i amb el millor servei possible. Llavors és quan s'obra l'interrogant de per què la ciutat passa per horabaixes quant al comerç local. Els motius són molts i ús els explicarien millor aquells i aquelles que estan al capdavant d'un negoci a la nostra ciutat però com a veí de la ciutat puc exposar-vos la meva opinió, una opinió plena de preocupació i incertesa pel futur comercial i econòmic de la nostra ciutat.

Imatge plaça MollerussaÉs ben sabut que en els últims anys, a causa de la facilitat per anar a Lleida en transport públic o privat o per l'obertura de botigues "Low Cost" de grans multinacionals a l'eix comercial de la capital del Segrià molta gent ha abandonat l'hàbit de consumir al comerç local, traslladant aquest consum a aquestes cadenes, ja siguin des de l'àmbit de moda fins a l'àmbit alimentari.

Per exemple, recordo com la meva àvia sortia cada dia a fer una ruta per totes les botigues de la ciutat, un dia a la carnisseria, un altre a la peixateria, un altre a la fruiteria i així anava consumint als negocis locals. Aquesta visió entre la població s'ha anat perdent i ens ha seduït la idea de tenir-ho tot a mà en un gran supermercat i a un preu més barat.

El barat i l'estalvi de temps pot sortir més car, ja que la qualitat del que comprem no té res a veure amb la gran qualitat que ens poden oferir els establiments de proximitat i tampoc som conscients de l'impacte que pot produir si contribuïm al fet que el comerç local es vagi perdent, ja que si perdem aquest puntal bàsic de la nostra ciutat, serà molt difícil tornar a gaudir de la Mollerussa que tants i tanes enyorem i volem tornar a recuperar.

També no ens oblidem d'un dels altres puntals de la nostra ciutat com és l'hostaleria i l'oci nocturn, també molt castigat en els últims anys i molt més en els últims mesos derivat de la crisi sanitària que patim. A la nostra ciutat podem gaudir d'una gran varietat gastronòmica de la mà de molts restaurants i bars, sense la necessitat de desplaçar-nos uns quilòmetres i amb una qualitat immillorable.

Com a ciutadans i ciutadanes, junt amb aquells i aquelles que tenen la responsabilitat de governar la ciutat fem un esforç i molta autocrítica, valorem el comerç local, l'hostaleria i l'oci nocturn de la ciutat i com a sinònim d'això, valorem més la nostra ciutat i apostem per ella i per tot el que la conforma.

Comentaris