Opinió

La implicació i participació del jovent en política municipal, una necessitat

Actualment vivim en un context politicosocial on la implicació i participació del jovent en política, segons el meu parer, és imprescindible i molt necessària. Aquesta opinió desperta moltes veus contràries que opten per confiar en un sistema polític tradicional on és pràcticament necessari tenir un "Cursus Honorum" impecable o tenir una certa maduresa biològica.  La desconfiança per una part de la ciutadania en el jovent i en la seva implicació en la política, a vegades, pot ser comprensible a causa del desinterès que mostren les generacions més joves per la política o per canviar l'entorn on viuen, però no tots i totes tenim el mateix desinterès, ni volem seguir amb les situacions que sovint patim.  

Des del meu punt de vista, l'àmbit on és més necessària la implicació i participació política de la joventut és en l'àmbit municipal, ja que els nostres pobles i ciutats són el bressol de quasi tota acció i canvi. A vegades tots i totes oblidem la importància cabdal de l'acció política realitzada des del poble més petit i remot, fins a la ciutat més important d'un territori i tendim a centrar l'interès polític en la política nacional, oblidant-nos i treien importància a la política que es fa des dels municipis.  

El funcionament d'un municipi no només depèn del consistori o d'algun òrgan administratiu sinó de tota la comunitat, dels habitants del lloc. Aquí és on el jovent hauríem de prendre més consciència i una importància cabdal, ja que som molts i moltes els que volem un futur millor per al lloc on hem nascut i hem crescut o simplement el lloc on vivim i on hem arrelat. Ser jove no implica que només hàgim de treballar en temes de joventut o d'oci, també ens interessa treballar pel benestar de la gent més gran, dels infants, de la comunitat educativa i sanitària, dels comerços i empreses, de la gent més necessitada, de la immigració, dels animals, de les entitats i associacions locals i implicar-nos també en altres àmbits com l'urbanisme, la seguretat ciutadana, l'ocupació laboral, entre molts altres àmbits. 

Implicar-se en la política municipal no només implica estar en un despatx cobrant un sou i fent tasques merament administratives sinó que implica fer carrer, escoltar a tota la gent, les seves inquietuds, els seus precs, les seves propostes i no menystenir-les i intentar solucionar-les o aplicar-les en major o en menor mesura dintre de les possibilitats del consistori. Mai podrem tenir satisfeta al 100% de la població però podem intentar millorar en cada acció i iniciativa que fem i nosaltres, el jovent volem prendre part activa. 

Sempre tindrem veus contràries a què el jovent prenguem part activa en política, ja sigui en l'àmbit municipal, comarcal, provincial o nacional, en som molt conscients, també sabem que la nostra política tampoc agradarà a tothom, tampoc volem vendre fum, sinó treballar per la nostra gent i pel bé comú i sobretot pel futur dels nostres municipis i del nostre país. Som conscients que tenim una gran responsabilitat, la política no és cap joc, tampoc volem lucrar-nos ni moure'ns pels interessos personals, afirmació que molta gent no creu pel fet que es segueixen basant en la política tradicional i antiquada molt present encara en la nostra societat. 

En definitiva, la implicació i participació en política per part de la joventut segueix i seguirà despertant desconfiança i inquietud en una part de la població però no defallirem i seguirem obstinats, lluitant pel nostre present i futur, pel benestar de tota la nostra gent i sobretot aprenent de cada cosa per millorar i donar el millor de nosaltres.

Comentaris