Opinió

Juntes per un feminisme transversal i plural

Opinió de les caps de llista de Junts a les capitals de comarca de les Terres de Lleida, amb motiu del 8M, Núria Palau, Gemma Trilla, Rosa Perelló, Elis Colell, Violant Cervera, Judith Guim 

Les dones i els homes de Junts reivindiquem la necessitat urgent de treballar per la igualtat d’oportunitats per a tothom, per tal que les dones puguem esdevenir plenament lliures i iguals en tots els àmbits de la vida, i creiem fermament que cal fer-ho aquest 8M, però també la resta de dies de l’any. Tot i que som conscients que encara queda molt camí per recórrer, avui volem reivindicar que al territori de Lleida cada vegada són més les dones valentes i decidides que assumeixen alcaldies i responsabilitats en diferents àmbits, i això és motiu d’orgull i d’alegria. 

Per això, les candidates i les número 2 de Junts a l’alcaldia de les nostres capitals de comarca, aprofitem aquesta data assenyalada per recordar a tothom que necessitem una societat on els lideratges femenins facin visibles les aportacions de les dones en tots els àmbits: l'econòmic, el polític, el científic, l'educatiu, el cultural, el social i l'esportiu, on la incorporació de la perspectiva de gènere garanteixi una igualtat efectiva en els llocs de decisió i responsabilitat. 

Com a dones, ens sobren els motius per aixecar la veu, i creiem fermament que totes i cadascuna de nosaltres podem aportar el nostre granet de sorra per fer efectiva l’anhelada i justa igualtat de gènere, des de les nostres llars, els nostres entorns familiars i socials, a la feina, i també a les institucions, com és el cas dels nostres consistoris. Ens cal empoderar a totes les dones i les nenes, i totes nosaltres, la Núria Palau a les Borges; la Gemma Trilla a Balaguer; la Rosa Perelló a Tàrrega; l’Elis Colell a Solsona; la Violant Cervera a Lleida, i la Judith Guim a Cervera, ens comprometem a donar el millor de nosaltres mateixes per fer efectiva la igualtat de gènere 

Igual que el feminisme, el nostre és un partit transversal i plural, on totes les persones que en formem part som capaces d’escoltar tots els punts de vista i treballar per solucions que siguin beneficioses per a tota la societat, i on totes les opinions i tots els col·lectius són tinguts en compte. Per això, ens fa una especial il·lusió que el 8M d’enguany el dediquem a la diversitat del moviment feminista, en què totes les dones tenen cabuda i hi han d’estar representades: les del col·lectiu trans, les dones migrants, les víctimes del tràfic de persones, les mestresses de casa, les dones jubilades, les parades i les famílies monoparentals, entre moltes altres dones amb realitats molt diverses, de les quals ens sentim orgulloses i a les que donem tot el nostre suport. 

El nostre és un territori eminentment rural, sovint invisibilitzat i estigmatitzat, i per això més que mai, treballarem Juntes per posar fi a les desigualtats de les dones, també en el món rural de les Terres de Lleida i de tots els indrets del nostre país. Per fer-ho possible, ens cal potenciar el relleu generacional de la dona pagesa i ramadera amb els mateixos drets i condicions i millorar les seves competències en l'autonomia econòmica i empresarial per tal que pugui tenir una jubilació de plena qualitat. Necessitem, sens dubte, una pagesia i una ramaderia en femení. 

Per tot això i més, tenim clar que el futur és femení i l’hem de projectar juntes i amb visió de dona. Cal que totes les institucions s’impregnin d’aquesta diversitat del moviment feminista, i que fem nostres els carrers per reivindicar el nostre dret de viure en una societat igual per a tothom. 

Les caps de llista de Junts a les capitals de comarca de les Terres de Lleida, amb motiu del 8M, Núria Palau, Gemma Trilla, Rosa Perelló, Elis Colell, Violant Cervera, Judith Guim 

Comentaris