Opinió

Juntes, contra la violència envers les dones

També, i ara més que mai, ens trobem amb les ciberviolències, per això, un any més, hem de denunciar aquest sistema patriarcal que, malgrat totes les polítiques en contra, encara sobresurt a la nostra societat  i ens fa reflexionar sobre les greus mancances que tenim a l’hora de trobar una solució efectiva real

Una sensació d’impotència ens envaeix quan un altre any recordem tristament a  les nostres companyes que han  patit  la violència masclista, sense cap treva.

Aquest any, i a causa de la pandèmia de la Covid-19, les xifres han augmentat terriblement, fins a arribar ara per ara a les 40 dones assassinades l’any 2020. El confinament  ha estat un llast que ha provocat que moltes dones hagin conviscut obligades amb el seu agressor, indefenses, amb poques oportunitats de poder revertir aquesta situació d’empresonament dins de  la seva pròpia llar.

També, i ara més que mai, ens trobem amb les ciberviolències, per això, un any més, hem de denunciar aquest sistema patriarcal que, malgrat totes les polítiques en contra, encara sobresurt a la nostra societat  i ens fa reflexionar sobre les greus mancances que tenim a l’hora de trobar una solució efectiva real. En aquest sentit, és evident que ens cal una coeducació en la igualtat, en els valors de la solidaritat, llibertat, el respecte cap als drets fonamentals, les diferències, la tolerància i el civisme.

Sabem que no hem fet prou bé les coses, ja que encara existeixen violències envers les dones i els infants. Totes les administracions públiques han de prendre encara més partit i adoptar mesures dràstiques, sense dilacions, per aturar aquesta xacra i per tant rebutjar qualsevol mena de violència masclista. Per a aconseguir-ho, la unitat d’acció dels partits polítics és fonamental i també cal treballar des de molts espais diferents, com ara els moviments feministes, les associacions, les entitats socials, i també cal que les administracions públiques trenquin el silenci i facin visible totes les problemàtiques per posar-hi fi. Sabem que la lluita contra la violència masclista no és fàcil i requereix l’actuació coordinada des de diferents sectors: educació, serveis socials, interior, justícia, salut; i amb diferents eines: compliment de la normativa, sensibilització, educació i formació.

Per tant necessitem més recursos públics, que siguin suficients per a protegir de veritat a les víctimes, que tinguin les garanties suficients per poder fer passos endavant i no tenir por dels seus agressors. Per això, també hem d’educar dones i homes lliures, per a proporcionar-los coneixements que els ajudin en la societat, i a poder treballar les seves emocions i sentiments, tan necessaris per a les persones que conviuen en societat i a ser respectades des de les diferències.

Des de Junts per Catalunya serem bel·ligerants en la defensa de les polítiques feministes en un Estat propi, en una república catalana que lluiti amb eficàcia per acabar amb les desigualtats i la  tolerància 0 envers la violència sexista.

Tenim un compromís comú, indefugible, per implicar-nos i treballar juntes i per fer una societat millor, on totes les dones seguim realment lliures i puguin exercir la seva llibertat en tots els aspectes i en totes etapes de la seva vida.

Comentaris