Opinió

Aturada mundial de les dones. Per un 8 de març antipatriarcal i anticapitalista

En més de 40 països, milers de dones i organitzacions estem preparant la primera aturada mundial de dones per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de les dones treballadores, que ha esdevingut una gran oportunitat per enfortir i unificar les lluites per conquistar els nostres drets

En més de 40 països, milers de dones i organitzacions estem preparant la primera aturada mundial de dones per al pròxim 8 de març, Dia Internacional de les dones treballadores, que ha esdevingut una gran oportunitat per enfortir i unificar les lluites per conquistar els nostres drets.

Fa poques setmanes, als Estats Units, milers de dones van sortir als carrers per enfrontar la política misògina, racista i capitalista que encarna el nou govern de Donald Trump. Aquest moviment té relació amb les grans mobilitzacions realitzades al món en els últims anys. Des del «#NiUnaMenos» d'Argentina contra els feminicidis, fins a les marxes de Turquia contra un  projecte de llei que reduïa les penes a la violència sobre les dones, que van aconseguir fer retirar el projecte, passant per la mobilització a Mèxic exigint «#VivasNosQueremos», les marxes a Brasil i Índia contra les violacions, les reivindicacions a Xile pel dret a l'avortament, l'aturada de dones a França per «Igual treball, igual salari»; les protestes de dones a Rússia; les mobilitzacions a l'Estat Espanyol contra les violències masclistes o a Itàlia i Polònia per mantenir el dret a l'avortament legal. 

Per això, avui enfront de la crisi capitalista que ens colpeja mundialment amb plans d'ajust i misèria, el moviment de dones té un desafiament molt important que es recolza en la força de totes aquestes dones als carrers. En l’aturada mundial de dones, no solament ha de quedar clar que lluitem contra l'opressió patriarcal que ens condemna al treball domèstic i ens disciplina amb les múltiples violències. Si no que, en la nostra majoria, les dones també som treballadores i superexplotades per aquesta condició d'oprimides, la qual cosa ens porta a ser la majoria de les persones migrant al món, les més precaritzades i pitjors pagues. Per tant, aquesta atura també ha de servir per enfrontar a tots els governs capitalistes del món, perquè no siguem nosaltres les que paguem la crisi.

Aquest 8 de març, no pot ser el dia de l’Àngela Merkel, de la Hillary Clinton, de la Dilma Rousseff o de la Michelle Bachelet. Totes elles són empresàries que governen o han governat contra la majoria de les dones. En canvi, les treballadores lluitem per un 8 de març que reivindiqui la històrica lluita de les obreres tèxtils que en 1908 van marxar a Nova York reclamant els seus drets com a dones i treballadores i, també, de les treballadores russes que, en 1917, van cridar a la vaga, donant el primer pas a la històrica Revolució Russa. Ha de ser un que denunciï la complicitat fonamental del Vaticà contra els drets de les dones, com el dret a l'avortament, l'educació sexual sense dogmes, la diversitat sexual, mentre acull i protegeix horribles pràctiques d'abús sexual infantil.

També volem fer una gran aturada i una mobilització a tot el món en suport a les refugiades del poble sirià martiritzat pel genocida Bashar Al Assad i de totes les dones que fugen de la gana i la guerra imperialista. Volem que sigui el 8 de març de les treballadores migrants que fan els treballs pitjor qualificats i de totes les treballadores que surten a lluitar per augment de salaris, contra la discriminació laboral i l'assetjament en el treball.  Per totes les que lluiten per acabar amb les xarxes de tracta de blanques per a l'explotació sexual, contra els femicidis i pel dret a l'avortament legal.

Per això, des de la Unitat Internacional de les i els Treballadors – Quarta Internacional, cridem a organitzar-nos de manera independent dels governs patronals, per impulsar una gran jornada de lluita antipatriarcal i anticapitalista.

Les dones no pagarem la crisi. Els governs en són els responsables.

A baix les lleis discriminatòries, misògines i repressives impulsades per Trump.

Prou de plans d'ajust a tot el món.

Igual treball, igual salari

Separació de l'Església i l'Estat

Prou de feminicidis, violència i xarxes de tracta de blanques. Ni Una menys, vives ens volem!

Avortament legal, segur i gratuït!

Visca el Dia Internacional de les dones treballadores! Visca nostres lluites a tot el món!

Comentaris