Opinió

Cap legitimitat a les amenaces del Govern de Sánchez!

Pedro Sánchez encapçalava l’ultimàtum de la Unió Europea perquè el govern Maduro convoqués eleccions en 8 dies o reconeixeria el govern autoproclamat de Guaidó, seguint els passos de Trump i els països del bloc de Lima. Rebutgem la intervenció de l’imperialisme, dels governs de Trump i la Unió Europea que volen dictar i controlar la sortida política a l’extrema situació que viu Veneçuela. El govern de l’estat espanyol, que va participar directament en el fracassat cop d’estat de 2002, no té cap legitimitat per dictar el futur a Veneçuela.

Combatem el govern de fam i repressió de Maduro, que lluny d’avançar cap a cap socialisme, ha enfonsat en la misèria al poble veneçolà i emmordassa la protesta. Rebutgem que la sortida al corrupte govern de Maduro sigui l’autoproclamat de Guaidó, titella de l’imperialisme.

La sortida a la situació en favor de la classe obrera i el poble, per la qual lluiten els nostres companys / es del Partit Socialisme i Llibertat (PSL) a Veneçuela només pot arribar de la mobilització obrera i popular, de la construcció d’una alternativa dels i les treballadores, recolzada en el moviment sindical emergent, en la recentment constituïda Intersectorial sindical, en els sectors en lluita com els docents, i els sectors els que estan trencant per l’esquerra amb el chavisme. Per un govern dels i les treballadores.

Comentaris