Opinió

Retornem a Lleida!

En el cas del servei d’autobusos, Alsa utilitza les mateixes freqüències independentment de la demanda d’usuaris; sumat unes condicions laborals bastant precàries dels treballadors, que sovint es veuen amenaçats a complir terminis impossible que no seran remunerats

Des de ja fa uns anys, l’estudiantat de Lleida es veu obligat a cursar estudis superiors fora de la ciutat, sobretot a Barcelona. Així doncs, cada setmana ens hem de desplaçar per dur a terme l’activitat lectiva, i retornar els caps de setmana a casa. És per aquest motiu que ens veiem forçats a fer ús freqüent d’una infraestructura viària i ferroviària vella, obsoleta i amb el greuge d’uns preus abusius, viatges llargs i horaris mal planificats. Ambdós mitjans pateixen el greuge de la centralització que viu Catalunya. Si molts joves de classe treballadora d’entrada ja no poden anar a la universitat, els que ho hem de fer a BCN hem de compaginar vida laboral i acadèmica, tot sumat a una distància de més de 130 km.

En el cas del servei d’autobusos, Alsa utilitza les mateixes freqüències independentment de la demanda d’usuaris; sumat unes condicions laborals bastant precàries dels treballadors, que sovint es veuen amenaçats a complir terminis impossible que no seran remunerats. Per això engeguem una campanya que vol incidir en els responsables d’aquesta problemàtica i aportar solucions viables. No ens resignem a continuar patint greuges: exigim una #mobilitatjusta, (re)tornem a Lleida!

Comentaris