Opinió

Estratègia 2025

Hem passat dos anys complicats econòmicament a causa de l’esforç en la inversió del passat mandat i per la incidència de la Covid-19, ara la situació ja està reconduïda i a poc a poc hem recuperat liquiditat per posar-nos al dia i complir amb les nostres obligacions

Una ciutat que vol ser atractiva, competitiva, sostenible, atenta a les oportunitats i referent en el territori ha de ser capaç de tenir una estratègia en termes de competitivitat que l’ajudin a projectar-se per generar il·lusió i sinergies amb la ciutadania i amb aquells actors que vulguin invertir en la ciutat. Per això, en la conferència ‘Mollerussa, avui’ he volgut presentar la que hem denominat Estratègia 2025: Recollim futurs! Són un seguit de projectes de ciutat els quals són claus per construir la nostra identitat urbana en els pròxims anys i en els quals fa anys que treballem perquè siguin realitat.

No podem oblidar que aquest mandat ha estat marcat per la pandèmia, la qual ha afectat en tots els àmbits de la vida i també a l’Ajuntament, ja que han estat 18 mesos en els quals no hem pogut acomplir el projecte amb el qual ens van presentar en els tempos previstos, però que ara, a mitjan de mandat, agafarà velocitat de creuer. Hem passat dos anys complicats econòmicament a causa de l’esforç en la inversió del passat mandat i per la incidència de la Covid-19. Ara la situació ja està reconduïda i a poc a poc hem recuperat liquiditat per posar-nos al dia i complir amb les nostres obligacions. Mollerussa estructuralment està en un bon moment, en l’àmbit comercial, industrial i en termes d’atur. Estem fent molts esforços en ajudar  la gent i les famílies i no ha estat fàcil però estem satisfets de la resposta i l’acompanyament que estem fent en termes comunitaris i d’acció social. 

Tenim reptes diaris com la neteja dels carrers, la jardineria, les plagues o la gestió de les  colònies de gats, entre altres. Estem atents a totes aquestes situacions i hi estem posant solució.  Per posar un exemple, hem col·locat de càmeres de seguretat en tres illes de contenidors per detectar accions incíviques i ja hem posat una trentena de denúncies. En aquest sentit, també cal destacar que les més de 90 càmeres que tenim col·locades en instal·lacions i a la via pública, han ajudat a la resolució del 85% dels delictes per part dels cossos policials.

Però els següents seran mesos de concreció i realització de projectes de gran envergadura tant en l’àmbit de la mobilitat i la descarbonització amb la construcció de passos soterrats per superar la via del tren, una actuació per millorar els accessos a la Serra i al Vial Orbital i l’habilitació de dues vies verdes més o modificacions en el trànsit dels carrers Domènec Cardenal i la carretera de Miralcamp. Altres projectes destacats seran la construcció d’una residència per a la gent gran  entorn de Cal Castelló  i la generació d’un nou polígon industrial de 15 hectàrees a la zona sud-oest de la ciutat així com altres més immediats com la de l’obertura del Cafè L’Amistat amb un interior totalment reformat i una façana renovada i amb caràcter o l’adequació de la piscina coberta amb un seguit d’actuacions que permetran un estalvi energètic del 32% així com l’adequació i posada en funcionament del nou Institut d’Emprenedoria i Innovació a l’edifici Sant Jordi. Amb tots aquests projectes i més que en vindran Mollerussa segueix amb l’aposta clara de millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania.

Comentaris