Opinió

Gràcies, Mollerussa

La diada castellera a la plaça de l'Ajuntament que va tenir lloc diumenge - Foto: Ajuntament de Mollerussa
photo_camera La diada castellera a la plaça de l'Ajuntament que va tenir lloc diumenge - Foto: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa ha viscut quatre dies de Festa Major en els quals la ciutat s’ha omplert de vida i d’activitat amb una cinquantena de propostes per a tots els públics. M’agradaria destacar i agrair la implicació de les entitats, clubs, associacions i, sobretot, el treball de la regidoria de Festes en la coordinació i organització de tot plegat per fer que aquests dies tornessin a ser l’expressió col·lectiva de ciutat que retroba en la cultura, la música i l’esport un punt d’encontre per reafirmar-nos en la nostra condició de mollerussencs i mollerussenques. 

Ha estat una festa popular on els carrers i places s’han omplert com mai per reprendre la normalitat d’unes festes assenyalades tan necessàries per a l’esperit identitari de ciutat. S’ha respirat bon ambient, somriures i participació en totes les propostes organitzades i això és motiu per sentir-se’n orgullós. 

La reobertura del Cafè L’Amistat també ha estat una de les novetats d’aquests dies. Després de temps d’obres, ara ja entra en funcionament. És un espai ampli, lluminós, que conserva l’essència i l’esperit del bar de tota la vida però amb materials i plantejament del segle XXI. Crec que va ser un encert fer aquesta aposta de remodelació integral de l’espai, on les possibilitats socials, de reunió, de restauració i d’oci agafen una nova perspectiva en els pròxims temps. A això se suma el fet que en poques setmanes ja tindrem la façana acabada i llavors tot el complex lluirà pell nova.

El còctel per la gent sènior, el gran correfoc de dissabte, la trobada gegantera, la diada castellera i la nova ubicació de la JoveFest, entre altres, així com recuperar la trobada de motos i el ball i els concerts a l’envelat, ha estat tot un èxit. 

Vull fer un agraïment especial a la brigada municipal, a l’empresa de neteja, a la Policia Local i a tots els cossos de seguretat que han intervingut, Protecció Civil, Bombers i Mossos d’Esquadra, així com les empreses sanitàries. Al darrere d’un gran esdeveniment hi ha molta gent que hi treballa i que col·labora voluntàriament, i això sempre s’ha de reconèixer i tenir en consideració. També vull fer un agraïment especial als tècnics i responsables municipals per les hores i el bon fer que demostren cada dia en dates tan complicades. Coordinar tothom, gestionar espais i que això es faci sempre amb una bona actitud de servei, també és molt d’agrair.

Ara ja sí, ara ja podem dir que hem tornat a la normalitat després de la pandèmia. Sense restriccions, però amb responsabilitat, Mollerussa ha tornat a fer una gran Festa Major. Gràcies per fer-ho possible. 

Marc Solsona Aixalà
Alcalde de Mollerussa

 

Comentaris