Opinió

Prou!

Article signat per Teresa Malla, Paera en Cap d’Almenar i les regidores Montse Carbonell i Teresa Farreny

Encarem un 25N, Dia Mundial per l'Erradicació de la Violència Vers les Dones amb "l'ai al cor" per si ens aixecarem del llit i per la ràdio, la televisió o la premsa, sentirem que una altra dona ha mort de la manera més tràgica, a mans del seu marit, parella o d'un desconegut. Uns crims que ens colpegen i que cada vegada són més virulents i humiliants. Hem assistit aquests dies a una sèrie de manifestacions públiques per part de polítics de la dreta i l'extrema dreta, més preocupats per assumptes que, segons ells, "trenquen països", però que se'n cuiden molt de no denunciar amb contundència que un país NO és un país, si cada any supera les xifres de violència vers les dones, les víctimes mortals, agressions sexuals i altres greuges contra les dones, com en l'àmbit professional.

Aquest "Prou!" del títol va per totes les persones que són incapaces de veure que no avançarem socialment si no posem d'una vegada per totes, el problema sobre la taula. Perquè el món associatiu, sobretot el de les dones, no pot fer front al problema si no rep un suport ple del conjunt de la societat i del polític i empresarial. Només les accions de conscienciació, la justícia implacable i les lleis que regulen les normes empresarials, són garantia per construir una societat que s'entengui com a justa.

Esgarrifa veure casos d'infants que perpetren agressions sexuals. Són un clar indicador que la feina a fer no s'acota a l'etapa adulta. De res servirà tenir un Codi Penal més dur, campanyes publicitàries impactants i cridar molt a les manifestacions; si no som capaços d'actuar amb les generacions que el dia de demà hauran de conviure.
Tota aquesta lluita té un abast que cada cop s'amplia. I això no ens ha de fer defallir. Tot al contrari. Com més símptomes trobem, sabrem com aturar-ho.

Per això, aquest "Prou!" és el principi de tot: Prou! A tancar la ment i amagar el cap per aquesta xacra. Prou! A no fer polítiques reals, transversals i sorgides d'un pacte comú. Prou! A ignorar les denúncies per violències vers la dona. Prou! A no actuar amb contundència davant les denúncies. Prou! A no oferir els mecanismes que protegeixen la dona. Prou! A aquells botxins que perpetuen societats opressores.

Comentaris