Opinió

Tornarem a vèncer

Només hem de mirar enrere per assumir els errors que hem comés en el passat, per prendre alè i per assolir els nous reptes que ens permetran assolir la victòria en un futur proper

La d’enguany serà sens dubte la celebració més estranya, atípica i agredolça de la Diada Nacional de Catalunya que recordarem sempre tots aquells i aquelles que, des de fa anys, hem cregut i continuem treballant fermament, cada dia i des de tots els nostres àmbits d’actuació, per la independència del nostre país.

Malgrat tot, les crisi sanitària, econòmica i social provocades pel COVID-ho no han de ser un pas enrere en la lluita per les llibertats Catalunya sinó que cal veure-les com una oportunitat de fer balanç, de reflexionar sobre les fortaleses, debilitats i les noves oportunitats que se’ns presenten per a assolir, amb energia renovada, els nostres anhels de fer del nostre un nou país d’Europa.

Ara es fa més avinent que mai aquella estrofa immortal del company Lluís Llach que ens demana de no somiar passats que el vent ja s’ha empotat. Només hem de mirar enrere per assumir els errors que hem comés en el passat, per prendre alè i per assolir els nous reptes que ens permetran assolir la victòria en un futur proper.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya defugim de les lluites internes que mantenen alguns sectors de l’independentisme i ens proposem com a principal objectiu ser més i construir una majoria inapel·lable de l’independentisme, d’una manera plural i transversal que tingui en compte les necessitats compartides de tota la societat catalana i que posi com a eix vertebrador de les mateixes, el dret a l’autodeterminació del nostre poble. I ho farem amb un model de governança republicana que farà que assumim les regnes del nostre país amb equitat, solucionant els problemes reals i estenent la nostra mà oberta a tota la ciutadania.

Mai no hem defugit del nostre compromís amb la creació d’una República que estarà feta a la mida de tots els catalans i catalanes i sabem que, si ens feu confiança, si treballem plegats, si som constants en les nostres lluites compartides i ens empoderem plegades per crear l’escenari d’un nou referèndum, Tornarem a vèncer!

Comentaris