04.12.2022 |

Pel bé de tots

Pel bé de tots

Hi ha moments en que malgrat els dimonis se’ns emportin, és bo pensar abans de parlar o actuar i, és el que he practicat abans d’escriure aquestes reflexions.

Fa una setmana de la vaga general i la imatge de la cara ensangonada del Ramon a la premsa, encara les tinc ben present.

El silenci còmplice i la connivència per part de polítics irresponsables, ens pot dur a incorporar dins del pensament col·lectiu, elements d’animadversió cap el cos de Mossos d´Esquadra, que en general no s’ho mereixen i m’atreveixo a dir, que no ens ho podem permetre com a societat.

Però, és que ja en comencem a tenir les alforges plenes de rebre cops, dels aliens i dels “nostres”. Ens hem acostumat a veure com es reparteix llenya de forma gratuïta, amb caràcter fins i tot d’aferrissament, que sota el meu parer, no deixa de ser un acte il·legítim, simplement d’extrema covardia, tals com els que practiquen la violència masclista i que mentalment ens trasllada, legítimament i comprensiblement als fets ignominiosos de l’1 d’octubre.

I en aquest punt, crec important saber, simplement per una qüestió higiènica, de quina manera es regulen, controlen o simplement es revisen aquestes actuacions, que es practiquen com si fossin protocols d’actuació definits i perfectament establerts.

I, és que amb aquest mal costum que té la societat de generalitzar, uns quants elements que acostumen a pertànyer a un grup específic dins del Cos de Mossos, posen en entredit tota la professionalitat d’un cos que, amb més llums que ombres, està permetent que, un mal entès companyerisme irresponsable o corporativisme, propicií l’estigmatització del nostre cos policial.

Farien bé, els polítics responsables i també els càrrecs policials, de prendre’s seriosament els drets dels ciutadans i, potser també, de repassar els deures dels que tenen la prerrogativa de la força.

Pel bé de tots
comentaris