Opinió

Institucions valentes contra l’extrema dreta

A les eleccions del 14F podem evitar, amb el nostre vot, que el neofeixisme parasiti també la nostra cambra legislativa i l’impregni del seu odi

L’extrema dreta més rància ja fa més d’un any que està present a les institucions estatals i locals, i ara és possible que també faci el pas al Parlament de Catalunya. A les eleccions del 14F podem evitar, amb el nostre vot, que el neofeixisme parasiti també la nostra cambra legislativa i l’impregni del seu odi. Malauradament, en un Estat espanyol que mai ha trencat amb el franquisme i unes elits polítiques burgeses que l’han blanquejat, el vot no és suficient per derrotar el feixisme.

La simbiosi carrers-institucions és necessària per poder-los fer front. De fet, el moviment juvenil tenim clar que des dels carrers la podrem combatre, i per això ha sorgit la Plataforma Antifeixista de Lleida. Les institucions, doncs, tenen deures pendents. Vetar l’extrema dreta per fer actes a la via pública i als equipaments municipals ha de ser un imperatiu per totes les administracions, siguin del color que siguin. Si realment volem vetar el neofeixisme mereixem unes institucions valentes contra l’extrema dreta i disposades a construir la #LleidaAntifeixista amb fets.

Comentaris