Opinió

“L’antifeixisme és cosa de tothom”

No podem blanquejar el feixisme, amb o sense estelada, tal com es fa des d’algunes elits governants. I és que Lleida és exemple de trajectòria antifeixista, especialment amb la lluita contra els vestigis franquistes dels carrers gràcies a la lluita inesgotable de moltes entitats de la ciutat

S’apropen les eleccions del 14F i també la presència de partits neofeixistes i qui sap si també al Parlament. No podem blanquejar el feixisme, amb o sense estelada, tal com es fa des d’algunes elits governants. I és que Lleida és exemple de trajectòria antifeixista, especialment amb la lluita contra els vestigis franquistes dels carrers gràcies a la lluita inesgotable de moltes entitats de la ciutat.

Tanmateix, hi ha qui intenta establir una falsa dicotomia sobre com derrotar-lo. Cal analitzar acuradament com part de la classe treballadora aposta per aquests partits i fer treball de base per desmuntar-los. Paral·lelament, també hem de prendre les places per restar-los-hi espais de visualització. Necessitem una Paeria valenta que els hi pari els peus, però des dels carrers també cal que fem mans i mànigues per aturar els seus discursos d’odi. Cal articular espais de confluència, des del moviment juvenil i popular, que fugin d’individualitats egoistes i creï estratègia pròpia. A Lleida urgim de generositat, unitat, formació i empenta per construir un dic de contenció contra el feixisme a l’alçada també dels anhels i de la lluita dels nostres padrins. Els hi devem i ens ho devem.

Comentaris