Opinió

Què li passa a la Paeria amb Pardinyes?

Els veïns de Pardinyes estem un xic descol·locats amb els actuacions i negligència de la Paeria vers les actuacions municipals al barri. La darrera l’ordre de suspensió de la tradicional capalçada dels Reis Mags, prevista pel vespre del 5 de gener de 2019, argumentant motius de seguretat, com si els altres anys no s’hagués garantit la seguretat en aquest acte. És la gota que vessa el vas.

Però això no és tot. Des de la Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard) s’està patint aquest oblit de l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida vers tot un seguit de temes que cada cop són exposat pels veïns durant el Consell de Barri, al que assisteixen el regidor corresponent i d’altres membres del govern municipal i que, a pesar de constar en acta, no es compleixen.

A tal d’exemple, tant sols cap recordar la reactivació del Pla de l’estació per trencar definitivament el mur de l’estació de trens que ens aïlla de la ciutat, tant per Roger de Llúria, com per l’antic edifici de la farinera la Meta. Així com l’adequació i millora de les corralines de càrrega del bestiar, davant el comerç del Narcís, projectat durant el mandat de Marta Camps.

La tantes vegades demanda recuperació del camí del riu, tallat des del 1982 per la part de la mitjana alta, que uneix Pardinyes amb Llívia, sense que l’Ajuntament faci res, argumentat que cop que es qüestiona que està en estudi per proveir-lo de fons procedents de la Unió Europea.

El mateix que la reivindicació, junt amb altres entitats de Lleida, del cabdal ecològic del riu Segre (15m3/segon), cosa que sortosament aquests dies es compleix per efectes de la climatologia però, durant molts mesos no és així.

L’oblit del promès estudi global de senyalització viaria (per cert, l’horitzontal gairebé esborrada de la major part de carrers del barri) i l’adequació dels vials de Pardinyes.

El projectat Pla d’enjardinament de la franja compresa entre la zona esportiva i el riu Segre. El manteniment del casal (goteres i deficient distribució del sistema de calefacció, entre altres).

Els punts foscos del barri, la falta de repoblament de l’arbrat i de conservació de les dos rambles (Corregidor Escofet i baró de Maials), entre d’altres. Les marquesines dels autobusos promeses, encara sense instal·lar; la falta d’aparcaments dissuasoris en solars buits, especialment a la zona del mercat, etc. etc.

Som conscients del que fa la Paeria a Pardinyes perquè no paren d’exposar-ho per activa i per passiva, a nivell propagandístic, durant les reunions, el consell de barri i els mitjans de comunicació que tenen al seu abast.

Però, tinguin en compta que al barri estem censats, segons les nostres dades, d’acord amb l’Institut Nacional d’Estadística –INE- (no les que utilitza l’Ajuntament per excusar els límits) uns 14.000 habitants i què Pardinyes sempre té energia positiva i sabem que “fem barri, fem ciutat”.

Per tot això, no entenem que li passa darrerament a l’equip de Govern amb Pardinyes. Què potser tenen algun estudi d’intenció de vot del barri de cara a les municipals vinents?. Recordin que ja varem ser castigats amb el pegot de les naus industrials al mig del carrer Ramon Argilés, durant el govern de l’alcalde Oronich, per no afavorir el seu vot.

Per aquests fets es mereixen que els Reis Mags els portin els residus de carbó que encara es poden recollir a les carboneres del barri. Les briquetes ens les guardem per nosaltres.

Comentaris