Opinió

Un esclat de color

Amb l’arribada del mes de març, s’inicia una nova etapa de la vida de l’arbre fruiter: el naixement de la flor

Amb l’arribada del mes de març, s’inicia una nova etapa de la vida de l’arbre fruiter: el naixement de la flor. És en aquest moment de l’any quan els camps de presseguers d’Aitona adquireixen la seva tonalitat més característica: un rosa intens que inunda de color i bellesa fins allà on arriba la vista. L’explosió de color que ens regalen cada any les milers de flors del presseguer conformen un paisatge únic; un espectacle que, amb el recolzament de pagesos, guies, cooperatives i SAT's hem exportat, ensenyat i traspassat les fronteres del nostre poble. 

Avui, Aitona i el seu entorn s’identifiquen amb aquest esclat de color. Un rosa que s’ha convertit en patrimoni immaterial del territori i que hem de seguir potenciant i compartint amb saviesa i generositat. Perquè els aitonencs i aitonenques estimem el nostre territori. I l’estimem tant, que volem compartir-lo amb tothom. És realment emocionant veure com els camps treballats per moltes generacions i carregats d'històries personals ara són visitats, fotografiats i admirats per milers de persones vingudes d'arreu i fora del país. L'orgull per la nostra terra i el fet de dotar-la del protagonisme merescut ens alena cada dia per empènyer amb determinació el projecte Fruiturisme. 

Des de fa uns anys l’Ajuntament d’Aitona presenta un complet programa d’activitats, rutes i visites guiades al voltant de la flor. De totes aquestes rutes, potser la més genuïna de totes és la ruta de la flor rosa del presseguer, un passeig inoblidable que permet descobrir l’agricultura de regadiu i el món agrícola de la mà del mateix pagès. Una visita imprescindible que us recomano per aquesta nova temporada de la flor que ara encetem.  

Alhora, Fruiturisme us ofereix la possibilitat de gaudir d’una experiència completa, combinant natura, patrimoni arquitectònic i gastronomia en una mateixa visita; sense tampoc oblidar el patrimoni religiós que suposa ser poble natal d'una santa i dos beats. 

Aitona és esclat de color. Vine i descobreix-lo. Estàs convidat/da! 

Comentaris