Opinió

Activem la via política

Opinió dels diputats, diputades, senadors i senadores d'ERC a Corts Generals, referent a l'investidura de Pedro Sánchez
Hem vist l’oportunitat de fer avançar el país, d’avançar cap a l’objectiu de la República Catalana i l’hem aprofitat. Esquerra Republicana hem aconseguit asseure l’Estat a una mesa de negociació amb el govern català per abordar el conflicte polític. Aquesta és la nostra aportació: una taula que ha de ser una eina al servei del país, per desactivar la via repressiva i judicial i activar la via política. Així, l’acord al que hem arribat amb el PSOE preveu que aquesta mesa es posi en funcionament 15 dies després de la formació de govern a l’Estat i on cada part tindrà absoluta llibertat per aportar les propostes que vulgui, sense cotilles ni vetos de cap tipus. A més, els acords als que puguin arribar els dos governs hauran de ser validats per la ciutadania de Catalunya en una consulta, serà el poble català qui tindrà l’última paraula.

Els diputats, diputades, senadors i senadores d’Esquerra Republicana a la circumscripció de Lleida estem convençudes i convençuts que cal assumir aquesta oportunitat amb valentia. La part catalana, liderada pel president Quim Torra, haurà de defensar-hi l’exercici del dret a l’autodeterminació a través d’un referèndum i també la fi de la repressió. Aquesta ha de ser la resposta catalana que s’ha de basar en la defensa de la democràcia, del president de la Generalitat i de les institucions catalanes davant d’una causa general repressiva contra l’independentisme que vam evidenciar un cop més amb la darrera resolució de la Junta Electoral Central.

Tenim el convenciment que existeix una oportunitat per fer avançar el país, per fer avançar l’independentisme, activant la via política a través d’una negociació entre governs. No renunciem a res, al contrari, ens guia l’objectiu d’avançar cap a la República Catalana, prioritzant la via del diàleg i la negociació, fent-la compatible amb la confrontació democràtica i la defensa de les institucions catalanes. Permetrem la investidura de Pedro Sánchez des de l’escepticisme, però també des del convenciment que si no hi ha mesa de negociació, tampoc no hi haurà legislatura.

 

Comentaris