Opinió

Sucs, Raimat i l’Horta de Lleida, pulmó de la ciutat

Apostem per una Horta de Lleida implicada. Per això, proposem un pla estratègic fonamentat sobre 4 eixos: reforçar la seguretat, millorar el manteniment dels camins de les partides, fer arribar tots els serveis bàsics a l'Horta i potenciar-ne la seva identita

Apostem per una Horta de Lleida implicada. Per això, proposem un pla estratègic fonamentat sobre 4 eixos: reforçar la seguretat, millorar el manteniment dels camins de les partides, fer arribar tots els serveis bàsics a l'Horta i potenciar-ne la seva identitat. El PP Lleida estem compromesos amb la seguretat de les persones i la propietat privada. Per aquest motiu, volem revisar el conveni de seguretat que data de 1999. Des de llavors, han transcorregut 22 anys. Durant tot aquest temps, a l’Horta hi ha hagut molts canvis que evidencien la necessitat de reforçar-ne la presència policial les 24 hores al dia, amb unitats policials específiques, ja que sense seguretat, no hi ha llibertat, ni a l’Horta ni enlloc.

Pel que fa al manteniment i desbrossament dels camins públics i veïnals, reivindiquem el treball del dia a dia, com els dels nostres pagesos i ramaders. No parlem de grans obres o infraestructures, sinó de tenir cura de la neteja i manteniment dels camins de les partides i millorar-ne la senyalització. Demanem reforçar la seguretat viària perquè els camins no és converteixin en accessos secundaris d’entrada a la ciutat.

Volem fer arribar a tota l'Horta els serveis bàsics com la Internet, l’aigua, la recollida de brossa i, a més, d’ampliar el servei de TAXIS-HORTA a totes les partides. Ens comprometem a estudiar les balances fiscals, en el sentit de conèixer si els impostos que paguen els veïns de l'Horta reverteixen en forma de serveis i inversions o, pel contrari, existeix discriminació.

L’Horta és tradicions, costums, persones, vida. Per això, volem potenciar-ne la seva identitat. L'Horta és patrimoni de tota la ciutat. Insistirem en promoure iniciatives destinades a fer-ne prevaldre el valor històric, patrimonial, humà i econòmic.

Proposem millorar espais emblemàtics que estan abandonats i necessiten inversió, com per exemple, el Mirador de Rufea, la Font natural Quatre Pilans, al terme de Grealó; la conservació de tantes Masies, el Mirador del Camí la Mariola, la Cabana de Volta de Sant Just del Molí de Cervià de Grenyana i una llarga llista.

També, el nostre gran repte i compromís. No puc ni vull oblidar la gent gran que viuen a l’Horta i que han contribuït amb el seu treball diari i constant a què avui sigui l’Horta viva que coneixem. Per això, els hem de retornar la seva gran tasca, construint una residència de dia per la gent gran, ja que l’envelliment de la població que hi viu és un fet, cada dia, més real i existent. No podem permetre que la nostra gent gran marxi del territori. Elles i ells l’han fet viva i possible. Per tot, apostem per l’Horta, pels que hi viuen, també pels que hi treballen, per les nostres tradicions i costums arrelades, i per dignificar-la.

El nostre compromís ho és també amb les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat. Apostem per un pla per Sucs que inclou inversions en el poliesportiu, en els camins, en jardineria i un servei de taxi per als veïns que necessiten desplaçar-se als centres sanitaris de Lleida. Simultàniament, defensem un projecte per Raimat: arranjar les zones verdes i enjardinades, millorar el carrer les Escoles, millorar el clavegueram dels carrers Ronda i l’Estació, substituir els contenidors danyats, entre d’altres.

Ara, és el moment. Pensem en les persones, en clau de ciutat, en la bona gestió, planificació i organització. Apostem per una #Lleidaimplicada amb l’ Horta, Sucs i Raimat com a pulmó verd i estratègic per a la ciutat.

Comentaris