29.06.2022 |
Territoris.cat

Budó avança que avui es debatrà si calen mesures "més dràstiques" a Lleida

La consellera de la Presidència diu que l'obligatorietat de la mascareta podria ser vigent a partir d'avui mateix
Budó 2
La consellera Meritxell Budó, en roda de premsa a Palau
Budó avança que avui es debatrà si calen mesures "més dràstiques" a Lleida

 La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avançat que la reunió del Procicat d'aquest dimecres debatrà si calen mesures "més dràstiques" a Lleida després que dissabte es decidís el confinament perimetral del Segrià.

Budó també ha dit que és "molt probable" que en aquesta mateixa reunió s'aprovi l'obligatorietat de portar mascareta a Catalunya encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. I no descarta que avui mateix es publiqui aquesta nova norma al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), per tant, podria ser vigent a partir d'avui mateix i comportar sancions en cas d'incompliment.

Budó ha explicat que en la reunió del Procicat s'avaluaran "diferents escenaris" i que el Govern està obert a prendre "les mesures que siguin necessàries". "Anem a avaluar i estudiar com evoluciona el brot a Lleida per decidir si calen mesures més dràstiques", ha afegit.

Pel que fa al sistema de rastrejos dels casos positius ha explicat que encara ho està fent l'empresa filial de Ferrovial tot i que la voluntat del Govern es rescindir el contracte.

A més, ha explicat que l'executiu català s'està plantejant si als professionals que estan al call center fent identificacions, se'ls pot delegar també un rastreig presencial

Budó avança que avui es debatrà si calen mesures "més dràstiques" a Lleida
comentaris