La pagesia es mobilitzarà aquest dimarts i dimecres als passos fronterers

Unió de pagesos reclama al Govern estatal i a les forces polítiques a Europa que no donin suport a l'acord d'associació comercial entre la Unió Europea i Xile
Marxa lenta de tractors a Berga

Data de publicació: diumenge 11 de febrer del 2024, 18:28

Localització: Berga

Autor: Maria Bélmez
photo_camera Marxa lenta de tractors a Berga - Foto: Maria Bélmez (ACN)

Unió de Pagesos Unió de Pagesos ha convocat tractorades dimarts 27 i dimecres 28 en accessos a passos fronterers per reclamar resoldre la competència deslleial d'importacions que no compleixen les mateixes condicions exigides a les produccions agràries dels països membres de la Unió Europea i, una reducció efectiva de la burocràcia que carrega de temps i costos la pagesia de l'agricultura familiar.
 
Unió de Pagesos mantindrà la pressió aquests dos dies als passos fronterers i tindrà el suport de la pagesia del sindicat francès Confédération Paysanne en alguns dels punts de concentració. Els punts de Girona i Coll d'Ares es convoquen conjuntament amb Revolta Pagesa de Girona.
 
El sindicat reclama al Govern estatal i a les forces polítiques a Europa que no donin suport a l'acord d'associació comercial entre la Unió Europea i Xile. Unió de Pagesos denuncia que el ministre d'Agricultura ha donat el vist-i-plau a aquest acord i, justament, suposa no fer realitat les clàusules mirall, entre altres, en l'ús de fitosanitaris. El sindicat alerta que si s'aprova aquest acord no es pot acceptar com a un model a seguir, ja que no va en la direcció adequada per assegurar l'eliminació de la competència deslleial de països tercers.
 
D'alta banda, Unió de Pagesos busca una posició del ministeri en les reunions a Brussel·les que clarament treballi per la màxima reducció de la burocràcia, ja que la Unió Europea és el màxim emissor d'aquesta.

1.- GironaAutopista AP-7
8.00h. Inici de les concentracions
 
Concentracions i recorreguts:
 
N-II a Santa Llogaia Àlguema (Davant de maquinària Robert) 

Ruta. Entrada AP-7. Borrassà direcció Sud.
 
N-II a Orriols (Esplanada Bar Orriols)

Ruta. GI-623 direcció l'Escala fins l'entrada a l'autopista AP-7 a Bàscara direcció Nord
 
 
2.- Coll d'Ares (Ripollès) 

10h. Concentració a Molló

Carrereta C-38 – fins al Coll d'Ares
 
 
3.- Vilaller (Alta Ribagorça) 

10h. Concentració. Vilaller fins al Refugi de Conangles (Boca sud del Túnel de Vielha)
 
 
4.- Puigcerdà (Cerdanya) 

10h. Concentració recinte firal de Puigcerdà, i marxa lenta fins al Pont de Llívia.

9h. Ruta des del Berguedà. A l'entrada del càmping de Berga. Direcció túnel del Cadí i fins a la concentració de Puigcerdà.

Comentaris