El Govern limita l'ocupació de terrasses al 50% a una quarantena de municipis del Segrià i Noguera

Aquesta mesura es presa pel gremi com un retorn als moments més durs de la desescalada

terrassa2

El Govern de la Generalitat endureix les mesures als establiments d'hostaleria i restauració i limita la capacitat d'ocupació a les terrasses al 50% en alguns municipis.

Segons recull el DOGC d'ahir dimarts, la restricció afecta Barcelona i l'àrea metropolitana, així com alguns municipis de la Noguera i el Segrià

A més, caldrà garantir també la distància de 2 metres entre taules o grups, amb un màxim de deu persones per taula, i disposar en llocs visibles de cartells que indiquin l'aforament interior i la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses i la seva limitació al 50%. L'horari de tancament dels establiments és a l'una de la matinada com a màxim, sense admetre nous clients a partir de la mitjanit.

En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat. A més, es prorroguen quinze dies algunes mesures ja adoptades per a la contenció de brots epidèmics.

Les mesures publicades al DOGC afecten als següents municipis: els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer.

Igualment, les mesures són aplicables a les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

Entre les mesures que es prorroguen quinze dies hi ha, per exemple, que els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l'assistència al 33% de l'aforament o que l'aforament en espais comercials és l'equivalent a 2,5 m2 per persona.

Pel que fa activitats culturals, lúdiques i esportives, es permet que es duguin a terme sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats

En les dues resolucions de Salut publicades al DOGC per als municipis afectats també es recomana que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la sortida per situacions com anar a la feina si no es pot exercir el teletreball, anar a un centre sanitari o desplaçar-se a entitats financeres.

També es recomana que les trobades i les activitats culturals, de lleure o esportives siguin amb el grup de convivència habitual.

Comentaris