28.11.2021 |
Territoris.cat

ALMENYS QUATRE FERITS EN L'EXPLOSIÓ EN UNA EMPRESA QUÍMICA AL POLÍGON DE LA CANONJA

Explosió en una empresa química al polígon sud de Tarragona

Pla general de l'incendi a la indústria química on hi ha hagut una explosió a la Canonja el 14 de gener del 2020. (Horitzontal)
L'incendi a la indústria química on hi ha hagut una explosió a la Canonja (Camp de Tarragona)
Explosió en una empresa química al polígon sud de Tarragona

L'explosió en una empresa química al polígon de la Canonja ha provocat almenys quatre ferits amb cremades greus, segons ha informat Protecció Civil. L'incident s'ha produït a l'empresa IQOXE i s'ha sentit en diversos municipis cap a tres quarts de set de la tarda, causant flames de grans dimensions. Tot i que en un primer moment Protecció Civil ha recomanat el confinament a set municipis, posteriorment l'ha limitat a la Canonja, la Pineda de Vila-seca, i el barri de Bonavista i la zona de la Universitat Laboral de Tarragona. Una vintena de dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets i estan refredant el tanc on s'hauria produït l'explosió, que contenia òxid d'etilè. El cos ha rescatat tres persones de l'interior de la planta i estan comprovant si hi ha algú més.

Almenys quatre ferits en l'explosió en una empresa química al polígon de la Canonja

Inicialment s'ha informat que es farien sonar les sirenes per avisar la població perquè es confinessin però posteriorment Protecció Civil ha informat que no es fan sonar, ja que Bombers ha indicat que l'afecta de l'incendi no és externa a la zona del polígon. Segons els serveis d'emergències, no consta que hi hagi núvol tòxic.

Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per risc químic, Plaseqcat, en fase d'alerta. Imatge de l'incendi a la indústria química on hi ha hagut una explosió a la Canonja el 14 de gener del 2020. (Horitzontal)

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han enviat totes les dotacions disponibles i recomanen no acostar-se a la zona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, s'estan desplaçant fins al lloc del fets.

Afectacions a trens i carreteres

A causa de l'incident, hi ha tres carreteres tallades. Es tracta de la C-31b i l'N-340, totes dues entre Vila-seca i Tarragona, i l'enllaç de la T-315 amb l'A-7 a Reus.

Com a conseqüència de l'explosió i posterior incendi, i a petició de les autoritats, s'ha interromput la circulació de trens als trams que van de Tarragona a Reus i de Tarragona a Port Aventura. En concret, aquesta restricció afecta les línies R-13, R-14, R-15, R-16, R-16, RT-1 i RT-2.

Explosió en una empresa química al polígon sud de Tarragona
comentaris