28.10.2021 |
Territoris.cat

Fort dispositiu policial enmig de protestes per la visita dels Reis d'Espanya

Pla general de nombrosos manifestants exhibint pancartes contra el rei prop del monestir de Poblet el 20 de juliol del 2020 (horitzontal)
Nombrosos manifestants exhibint pancartes contra el rei a Poblet. Fotos: Gemma Sánchez
Fort dispositiu policial enmig de protestes per la visita dels Reis d'Espanya

El Reis d'Espanya han visitat aquest dilluns Catalunya amb una única aturada al monestir de Poblet, en el marc de la gira que estan fent arreu de l'estat espanyol arran de la crisi de la covid-19. La visita de Felip VI i Letízia a la Conca de Barberà ha anat acompanyada de protestes a l'exterior del recinte, convocades per Òmnium i l'ANC, i d'un fort dispositiu policial. Mentre els Reis visitaven el monestir, a fora els manifestants intentaven eludir el cordó policial i apropar-s'hi caminant entre vinyes. 

Pla obert d'un manifestant contra la visita dels Reis escapolit entre vinyes rere el cordó policial, el 20 de juliol del 2020 (horitzontal)

L'acció s'ha saldat amb algun moment de tensió i cops de porra, i amb un detingut per desordres públics. L'individu, un veí de Montblanc de 30 anys, hauria intentat robar la tauleta a un agent de la BRIMO, segons fonts policials. 

Gran pla general dels Reis d'Espanya a l'interior de l'església del monestir de Poblet. Imatge del 20 de juliol del 2020. (Horitzontal)

Els Reis han aterrat a l'aeroport de Reus, on els han rebut el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Tots dos els han acompanyat durant la visita al monestir cistercenc. 

Pla general d'efectius de l'exèrcit a la plaça del Monestir de Poblet abans d'iniciar els treballs de desinfecció. Imatge del 23 d'abril del 2020. (Horitzontal)

L'arribada al recinte monàstic s'ha produït cap a un quart d'una del migdia. Als Reis els ha rebut el pare abat, Octavi Vilà, i el prior, Rafael Barrué. Durant l'estada al monestir, Ses Majestats han visitat el claustre i l'església, entre d'altres espais.

Abans de finalitzar la visita a les dues de la tarda també s'han reunit amb 18 dels 25 monjos de la comunitat -la resta estan malalts, segons fonts del govern espanyol.

Fort dispositiu policial enmig de protestes per la visita dels Reis d'Espanya
comentaris