El Govern intenta "superar els esculls" per a l'oficialitat del català a la UE

Serret defensa que reconèixer les llengües oficials als estats seria un "pas positiu" per apropar el projecte europeu

Les conselleres d'Educació i Acció Exterior, Anna Simó i Meritxell Serret, durant una visita amb cònsols a l'Escola La Muntanyeta de Barcelona. 

Data de publicació: divendres 15 de setembre del 2023, 13:07

Localització: Barcelona

Autor: Laura Fíguls
photo_camera Les conselleres d'Educació i Acció Exterior, Anna Simó i Meritxell Serret, durant una visita amb cònsols a l'Escola La Muntanyeta de Barcelona- Foto: Laura Fíguls

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha afirmat que el Govern està fent "tot el possible" per "contribuir a superar tots els esculls" perquè la proposta pel reconeixement del català, l'euskera i el gallec com a llengües oficials de la Unió Europea (UE) no quedi bloquejada en la reunió del Consell d'Afers Generals de dimarts. La consellera ha explicat que mantenen contactes "de manera coordinada i discreta" per generar la "confiança necessària" per tirar-ho endavant. Sobre els dubtes que han expressat alguns estats com Suècia, Serret ha argumentat que hi ha cinc llengües oficials en estats de la UE que no ho són en l'àmbit europeu i que reconèixer-les seria un "pas positiu" per "apropar el projecte" d'Europa als ciutadans.

Comentaris