Junts aconsegueix que el Parlament insti el govern a exigir a l'Estat la delegació de competències plenes sobre les conques fluvials de la CHE a Catalunya

Salvador Vergés: "Reclamar a Madrid les plenes competències hídriques sobre aquestes conques fluvials és molt important i es fa amb mentalitat d'estat
Salvador Vergés, membre del grup parlamentari de Junts
photo_camera El diputat de Junts per Catalunya, Salvador Vergés durant la seva intervenció en el Debat de Política General al Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya ha aprovat, a proposta de Junts per Catalunya, exigir a l'Estat Espanyol la delegació a la Generalitat de Catalunya de les competències hídriques plenes en tot l'àmbit territorial de Catalunya, és a dir, sobre els recursos hídrics també de les subconques a territori de Catalunya de l'àmbit de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). La proposta s'ha presentat en el marc del Debat de Política General al Parlament de Catalunya, celebrat la setmana passada, on Junts per Catalunya va aconseguir el suport de la Cambra en totes les mesures adreçades a la lluita contra la sequera. El diputat de Junts per Catalunya, Salvador Vergés, ha assegurat que "reclamar a Madrid les plenes competències hídriques sobre aquestes conques fluvials és molt important i es fa amb mentalitat d'estat".

D'altra banda, el Parlament també ha instat el Govern a accelerar totes les ajudes per fer les obres d'urgència necessàries per fer front a la sequera i que es van aprovar a la llei de sequera, a instàncies de Junts. A més, també haurà de publicar mensualment un quadre de seguiment de l'estat de tramitació i execució de les actuacions de les grans infraestructures previstes a la llei per fer front a la sequera. En aquest sentit, Vergés ha manifestat que cal "reconduir l'esperit d'agilitat i de finançament al 100% dels ajuts per sequera per als ajuntaments i accelerar les grans infraestructures d'aigua que vam preveure en la llei de sequera que nosaltres vam impulsar". Pel que fa a la  dessalinitzadora de Blanes, "cal compensar adequadament els agricultors que s'hi veuran afectats", assegura. El diputat també ha assenyalat la importància d'accelerar la regeneració d'aigües en la depuradora de Reus per poder abastir adequadament els regants de Riudecanyes com a alternativa a l'aigua del Siurana.

A més, la Cambra insta el Govern de la Generalitat a seguir establint línies d'ajut destinades al Primer Sector per fer front a la sequera, vetllant, especialment, pels agricultors a títol principal (ATP).

Aquest Debat de Política General va servir també per constatar la debilitat i la solitud del Govern de la Generalitat. Es van aprovar  3 propostes de resolució en aquest sentit i el Govern ha perdut un 64% de les seves votacions. Dels 57 punts de les propostes de resolució de Junts per Catalunya, el Parlament en va aprovar 54 (95%). Per aquest motiu, des de Junts per Catalunya es demostra que la formació té un projecte solvent i amb visió de país. 

Finalment, des de Junts per Catalunya es va liderar un acord de mínims del 52% independentista per posicionar el Parlament a favor de l'amnistia i l'autodeterminació. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement