L’executiva de Junts aprova l'expulsió de Casol després de la denúncia arxivada per assetjament

La diputada es mantindrà com a no adscrita quan es formalitzi l’exclusió

La diputada de Junts Cristina Casol durant la interpel·lació al Parlament

Data de publicació: 22 de novembre del 2023, 18:34

Localització: Barcelona

Author: Nico Tomás
photo_camera Cristina Casol no renunciarà a la seva acta i es mantindrà com a diputada no adscrita l'any que queda de legislatura - Foto: Nico Tomás (ACN) Data de publicació: 22 de novembre del 2023, 18:34 Localització: Barcelona Author: Nico Tomás

L’executiva de Junts ha donat llum verda aquest dilluns a l’expulsió de la diputada Cristina Casol del grup parlamentari, després que fos arxivada la seva denúncia per assetjament per raó de sexe, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN.

Segons fonts presents a la reunió de l’executiva, l’exclusió a proposta de la permanent ha estat aprovada per majoria i amb vuit vots en contra. Un cop rebut l’aval, haurà de ser la direcció del grup parlamentari, encapçalada per Albert Batet, qui executi la decisió. Tal com va explicar l’ACN la setmana passada, Casol no renunciarà a la seva acta i es mantindrà com a diputada no asdscrita l’any que queda de legislatura.

La decisió de l'executiva del partit, que s'ha reunit aquest dilluns durant més de dues hores, arriba després que l'Oficina d'Igualtat del Parlament arxivés la denúncia per assetjament de Cristina Casol per manca de proves, tot i que l'informe parlava de "masclismes" en el funcionament del grup parlamentari.

Arran d'aquest arxivament, fins a 26 dels 32 diputats de Junts al Parlament van traslladar a través de diferents espais la petició de renúncia de Casol. Vint ho van fer en una carta a Jordi Turull, Albert Batet i Mònica Sales.
La proposta d'expulsió feta per la direcció permanent de Junts se circumscriu a la direcció del grup parlamentari, i no de l'executiva, de la qual Cristina Casol continua formant part, com també ho fa la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula.

Tal com va explicar l'ACN la setmana passada, Cristina Casol no dimitirà i mantindrà la seva acta com a diputada no adscrita al Parlament de Catalunya durant l'any que queda de legislatura. Així ho ha reiterat també aquest dilluns a la reunió de l'executiva, que ha estat tensa.

El cas de Madaula, pendent

El cas de Madaula, que també va denunciar assetjament parlamentari, encara no està resolt. Es troba de baixa mèdica des que, a finals de novembre, la presidenta del Parlament, Anna Erra, va convidar-la a "reflexionar" i fer un pas al costat.

Comentaris