L'acadèmia catalana s'alça contra la pseudohistòria

Un grup d'historiadors s'uneix per combatre en un llibre les tesis de l'espanyolisme i del col·lectiu de l'Institut Nova Història

pseudo1
photo_camera 'Pseudohistòria contra Catalunya', coordinat per Vicent Baydal i Cristian Palomo

El pròxim dijous 27 de febrer, a les 19.00 h, es presentarà al Museu de Lleida el llibre 'Pseudohistòria contra Catalunya. De l'espanyolisme a la Nova Història', coordinat per Vicent Baydal i Cristian Palomo.

Es farà en un acte que anirà a càrrec de l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté, i els autors Guillem Fornés, Cristian Palomo i Alberto Velasco.

Aquesta és una obra que refuta de manera contundent i minuciosa tot un seguit d'interpretacions pseudohistòriques, basades en tergiversacions conscients, creades i difoses tant des de l’espanyolisme com des de l’Institut Nova Història (INH).

Entre les primeres, falsedats com ara que Catalunya no va existir fins al Tracta de Corbeil de l'any 1278, o que va ser un comtat dins del Regne d'Aragó.

D'altra banda, se refuta les afirmacions de l'INH que Miguel de Cervantes, Colom, Marco Polo o el Cid van ser catalans o valencians i que el Segle d’Or de les lletres castellanes fou escrit en català.

Els autors de 'Pseudohistòria contra Catalunya' advoquen per una potenciació de la divulgació científica, que ha de passar no només per una major col·laboració dels mitjans de comunicació i la ciutadania, sinó també per una millora de la mateixa historiografia

Pseudohistoria

comentaris