04.07.2022 |

Arrenquen les noves restriccions que estaran en vigor fins al diumenge 28 de març

Les reunions i trobades familiars i socials es limitaran a partir del divendres 26 de març a un màxim de 4 persones en espais tancats, excepte quan visquin junts, i en espais privats no es permetran reunions amb persones no convivents, obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats
Bars i terrasses de Lleida en el primer dia de reobertura @ACN
Bars i terrasses continuen amb les mateixes restriccions @territoriscat
Arrenquen les noves restriccions que estaran en vigor fins al diumenge 28 de març

Les noves restriccions entren en vigor a partir d'aquest dilluns 15 de març i amb una vigència de catorze dies. El Procicat decideix aixecar el confinament comarcal a partir de dilluns. No obstant, Vergés ha esmentat que es permet la mobilitat en la bombolla de convivència.  El comerç, tant el petit com els centres comercials, podran obrir els caps de setmana. Els grans establiments podran obrir si tenen una superfície de fins a 800 metres quadrats. Es reprenen les competicions esportives sub-16 i es permet el públic a les competicions esportives amb seient preassignat, excepte per a les estatals i internacionals que tenen prohibicions d'altres organismes. 

mesures-15-marc-infografiaEl comerç de fins a 800 metres podrà obrir de dilluns a diumenge

Segueixen oberts els comerços essencials situats dins de centres comercials, com els locals comercials amb una superfície inferior a 400 m2 i accés directe des de la via pública. Els comerços que obrin hauran de garantir que no se supera el 30% d'aforament. Podran obrir els equipaments culturals i les piscines situades en aquests espais. 

Bars i terrasses de Lleida en el primer dia de reobertura @TerritoriscatRestauració

Es mantindrà l'horari de 7.30 a 17 hores, amb un aforament del 30% i una distància de 2 metres entre comensals de taules diferents. Es segueixen fent sopars a domicili o per emportar.

Reunions de sis persones

El límit de reunions segueix sent de sis persones i  més de dues bombolles. Es recomana que les trobades en espais tancats es restringeixin "tant com sigui possible" i es limitin a visites dependents. 

Equipaments esportius

Les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 50%, independentment del nombre d'alumnes. A l'exterior es podrà arribar al 50%, al mateix que a les piscines. Poden obrir els vestidors dels gimnasos

S'autoritzen les activitats extraescolars de tot tipus i l'esport escolar, així com les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'Educació Infantil i Primària.

Es reprenen les competicions esportives sub-16 i es permet el públic a les competicions esportives amb seient preassignat, excepte per a les estatals i internacionals que tenen prohibicions d'altres organismes. 

La demarcació de Lleida participa en la Setmana del ComerçCentres educatius

Hi haurà una recuperació gradual de les classes presencials a la universitat amb un 30% d'aforament, la recuperació del lleure i les extraescolar pels àmbits de Secundària, FP i Batxillerat,

Es podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada. 

S'ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Continuen suspeses la resta d'extraescolars, a menys que estiguin organitzades pel propi centre educatiu respectant les bombolles. 

Imatge d'un dels controls policials de la Policia Local de les Borges i els Mossos.Cultura i lleure

Museus i blibliotques podran celebrar actes culturals. Es mantenen les restriccions ja aplicades abans de les noves: aforament al 50% amb 500 persones com a màxim. Si són a l'aire lliure o amb bona ventilació es pot arribar a les 1.000 persones, amb un aforament màxim del 50%.

Podran obrir les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran tots els dies les que tinguin més de 400 metres quadrats. Es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l'aire lliure. 


 

Arrenquen les noves restriccions que estaran en vigor fins al diumenge 28 de març
comentaris