Bossòst reclama més diners per arranjar la llera del riu Garona

L'ajuntament de Bossòst presentarà una reclamació a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, al Conselh Generau d’Aran i a la Generalitat per tal que ajudin a finançar les obres de reparació encara pendents de les riuades de 2013. Tot això en una setmana complicada per la crescuda del Garona arran del desgel. 

IMG_20150505_135757
photo_camera Bossòst demana més ajuts per regular el Garona.

“Els darrers episodis provocats per la forta crescuda del Garona demostren que encara queden treballs pendents per fer al municipi de Bossòst on el consistori ja ha invertit prop de 200.000 euros només en reparacions directes a la llera del riu", segons ha explicat el tinent d'alcalde, Amador Marqués. L'equip de govern espera “més implicació per part de les administracions supramunicipals per tal de garantir la seguretat de la població i la protecció  de l'espai urbà i ambiental”, en un moment força complex arran de la nova crescuda del Garona a causa del desgel provocat per les altes temperatures.

La quantitat de neu al Pirineu és un 45% inferior a la de les reserves que hi havia l'any passat a les muntanyes del Pirineu a primers de maig.

Comentaris