Actualment el refugi del Solsonès té cura de 162 animals de 59 espècies diferents

El Zoo del Pirineu retorna 228 animals a la natura dels 372 que va acollir el 2023

El refugi d'animals salvatges Zoo del Pirineu -ubicat a Odèn (Solsonès)- va acollir el 2023 un total de 372 animals, dels quals n'ha retornat 228 a la natura
Un jove esquirol que va ser rescatat i tornat a la natura - Foto: Cedida pel Zoo del Pirineu
photo_camera Un jove esquirol que va ser rescatat i tornat a la natura - Foto: Cedida pel Zoo del Pirineu

Segons expliquen a través d'un comunicat, una part d'aquests animals s'hauran de quedar a les instal·lacions del refugi durant uns quants mesos més fins que es recuperin del tot. Només els animals amb lesions permanents es quedaran a viure al refugi de forma permanent. Actualment el Zoo té cura de 162 animals de 59 espècies pròpies de la Península Ibèrica com ara guineus, ducs o corbs, que no poden tornar a la naturalesa.

Una de les veterinàries del Zoo del Pirineu, Laia Sanchez, explica que alguns animals arriben massa tard a les seves instal·lacions per poder sobreviure o per poder tornar-los a la natura. A més, també lamenta que algunes cries, que han estat salvades per particulars, arriben molt manses al refugi perquè han passat molt temps a casa del particular i això

"fa molt difícil el retorn a un hàbitat salvatge". "Altres animals, a causa de la manca d'una alimentació correcta abans d'arribar al refugi, mostren deformacions permanents que n'impedeixen la reintroducció a la vida silvestre", conclou.

Exhibició de vol del duc Máxima Foto: Cedida pel Zoo del Pirineu
Exhibició de vol del duc Máxima
Foto: Cedida pel Zoo del Pirineu

El Zoo del Pirineu és un refugi obert al públic, ja que una de les tasques més importants que duen a terme és l'educació ambiental. Els responsables de l'equipament creuen que si els visitants coneixen els animals del país i la seva lluita per sobreviure "desperta l'interès per la protecció de la natura".

La Fundació Zoo del Pirineu és una ONG privada situada a prop de les pistes d'esquí del Port del Comte, que es finança amb les entrades dels visitants del refugi, les donacions i les quotes de socis i els padrins dels animals.

Comentaris