La Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell assigna un quart reg

Aquest quart reg es podrà fer gràcies a les reserves als embassaments de Rialb i Oliana que han augmentat gràcies a les pluges i el desgel
El canal d'Urgell al seu pas per Anglesola - Foto: Oriol Bosch
photo_camera El canal d'Urgell al seu pas per Anglesola - Foto: Oriol Bosch

La junta de govern de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell ha aprovat aquest dimarts l'assignació d'un quart reg per a totes les parcel·les del canal principal. Aquesta decisió es pren arran de les recents precipitacions i del desgel, factors que han incrementat les reserves d'aigua als embassaments de Rialb i Oliana, que actualment es troben al 55,5% de la seva capacitat total.

Concretament, l'embassament de Rialb està al 50,1% de la seva capacitat, amb un volum de 202.329 hectòmetres cúbics, mentre que el d'Oliana arriba al 81,4%, amb 68.643 hectòmetres cúbics. A més, la Comunitat de Regants ha anunciat que a partir del dilluns 27 de maig es podrà consultar l'estat hídric de totes les parcel·les del canal principal a través de la seva pàgina web.

Aquesta mesura s'espera que beneficiï significativament l'agricultura local, proporcionant l'aigua necessària per garantir una temporada de cultiu òptima.

Comentaris