Una forta tempesta desborda el riu de Llumeneres i inunda carrers i carreteres d'Andorra

Una forta tempesta caiguda al voltant de les 5 de la tarda d'quest dimarts ha desbordat el riu Llumeneres d'Andorra provocant la inundació de carrers i carreteres de la parròquia de Sant Julià de Lòria. Un grup de turistes que s'han quedat atrapats a Naturlàndia després del tancament de la carretera de la Rabassa i el Govern ha convocat un comitè de crisi per fer front a les conseqüencies de l'aiguat.

El riu Llumeneres s'ha desbordat aquesta tarda, al voltant de les 17:00 hores, a causa de la intensa pluja caiguda en poca estona a Sant Julià de Lòria. El riu ha envait la calçada a l'encreuament entre la carretera de la Rabassa i el centre de Sant Julià de Lòria, fins a la plaça Laurèdia, sorprenent conductors i vianants. L'Agència de Mobilitat d'Andorra ha informat que la carretera ha quedat tallada entre la plaça Laurèdia i l´aparcament de l'escola andorrana.

Poc després del desbordament del riu s'ha convocat un comitè de crisi amb Govern, Protecció Civil, Bombers i Policia per pactar els punts a seguir després dels fets. I és que el terreny ha quedat molt afectat i s'ha de fer seguiment per evitar més despreniments després de la gran acumulació de troncs i fang. Les tasques de neteja han començat tant bon punt s'ha reduït el volum d'aigua. Ara la prioritat és poder desallotjar un grup important de turistes que s'han quedat atrapats a Naturlàndia després del tancament de la carretera.

Comentaris