Els alcaldes busquen solucions per salvar el Parc de Bombers d'Alp

Els alcaldes d'Alp, Das, Fontanals, Prats i Urús es van reunir aquest divendres a Girona amb la vicepresidenta de la Diputació per buscar solucions que permetin reobrir el Parc de Bombers d'Alp. Els edils creuen que la Generalitat hauria de construir un nou parc però mentre això no sigui possible buscaran altres opcions com ara la reforma del parc actual.

Bombers d'Alp
photo_camera Imatge del parc de Bombers d'Alp.

Els cinc ajuntaments reconeixen que l’actual parc ha quedat obsolet i entenen que els membres del cos hagin decidit tancar-lo després de reclamar reiteradament la construcció d’un nou parc. Tot i que aquesta és l’opció principal, des dels consistoris estan estudiant altres vies, com ara fer-se càrrec de la remodelació de l’actual local. Això comportaria alçar un segon pis i reordenar l’espai.

Recordem que els voluntaris del Parc de Bombers d’Alp van prendre la determinació de tancar el parc cansats d'esperar les inversions de la Generalitat i van notificar als seus superiors de la central de Manresa que ja no els avisin per acudir a cap operació d'emergència. Per tant, des d'aquesta setmana a la Cerdanya només hi ha operatius els bombers de Llívia, Puigcerdà i Bellver, que també són voluntaris.

El cap del parc d'Alp, Carles Cruilles, va explicar que des de la Generalitat els van prometre el mes de juny que es faria un parc nou. En aquest sentit, el cap dels bombers d'Alp va lamentar, en declaracions a Regió7, que "ni tan sols ho han intentat". Cruilles va afrimar, però, que la situació, tot i la mesura de força, no és irreversible i es podria negociar perquè "nosaltres no hem plegat de ser bombers, nosaltres hem tancat el parc".

Comentaris