L'Ajuntament de Tremp reclama mesures per millorar els camins i accesos a pobles

El cost d'aquestes vies locals ha estat finançat, al menys en els darrers anys, de fons autonòmics com el Pla únic d'Obres i Serveis (PUOSC), que actualment està pendent d'aprovació; el Pla de Camins de la conselleria de Territori.

Camins i accessos
photo_camera Camins i accessos

El municipi de Tremp, com la major part dels municipis de l'Alt Pirineu, es troba en una situació límit a causa de la manca d'inversions i recursos per al manteniment dels camins i accessos. Aquestes vies essencials per a la viabilitat de la vida a les zones rurals,  es troben majoritàriament sense asfaltar i en general en molt mal estat, malgrat que hi passa el trànsit i serveis habituals a més del servei de transport escolar.

El cost d'aquestes vies locals ha estat finançat, al menys en els darrers anys, de fons autonòmics com el Pla únic d'Obres i Serveis (PUOSC), que actualment està pendent d'aprovació; el Pla de Camins de la conselleria de Territori, l'últim que es va dotar va ser al 2010 i al 2014 amb actuacions mínimes i de baix pressupost; i plans sectorials i amb aportacions de la Diputació de Lleida, puntuals i reduïdes en el cas de Tremp.

Tot plegat comporta un greuge envers els habitants de les zones de muntanya i un sentiment d’oblit i acaba provocant una tendència al despoblament dels pobles allunyats.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Tremp ha aprovat una moció perquè el govern de la Generalitat activi de manera urgent els Plans que han permès el finançament d'obres de manteniment, incorporant-hi les inversions no realitzades en els darrers anys, així com la creació d'un pla de camins específic per a municipis de l'Alt Pirineu per equiparar-lo a la resta de nuclis de Catalunya.

En paral·lel, l'Alcalde de Tremp ha fet un escrit a tots els alcaldes de l'Alt Pirineu demanant-los que es sumin a aquesta petició.

Comentaris