El mercat de reis, fira d'art i tallers s'inicirà el proper dia 3 de gener a La Seu d'Urgell

La idea ja va sorgir l’any passat d’un grup de comerciants i enguany es vol establir en el programa nadalenc de la ciutat, totpotenciant així els productes que s'hi poden trobar i facilitar les compres de Reis.

nadal a la seu
photo_camera nadal a la seu

La Seu d’Urgell organitza per aquest dissabte vinent, 3 de gener, el Mercat de Reis. És una de les novetats d’enguany de la campanya El Món Màgic de les Muntanyes i s’afegeix als tres mercats de Nadal que s’han dut a terme durant el desembre. Es podrà veure a la plaça de Sant Josep de Calassanç, de les 10 del matí a les 8 del vespre.

La idea ja va sorgir l’any passat d’un grup de comerciants i enguany es vol establir en el programa nadalenc de la ciutat, totpotenciant així els productes que s'hi poden trobar i facilitar les compres de Reis. Al mercat hi participaran més d'una vintena de artesans  i comerciants de la Seu.

Paral·lelament, del 3 al 5 de gener es pot visitar la Fira d’Art a la Sala La Cuina del Centre Cultural les Monges. La mostra premet comprar directament als artistes locals les seves obres. L'horari és de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Una altra proposta pel primer cap de setmana del 2015 a la Seu és el taller infantil que oferirà Judith Carreira a l'Espai Ermegol. Serà aquest dissabte, 3 de gener, a les 5 de la tarda. L’activitat està inclosa en el cicle de tallers infantils de l'Espai Ermengol per potenciar els productes  artesans del territori entre els més menuts. Prèviament se n’ha fet de formatges Cadí i d’elaboració de torrons. Tots els tallers han tingut una bona rebuda, amb una participació mitjana de més de 30 infants a cadascun.

També dissabte a les 5 de la tarda, hi haurà la ultima sessió de contacontes al Centre Cívic El Passeig, organitzat per la Cafeteria del Centre Cívic en col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria de l’Alt Urgell per donar a conèixer els contes infantils dels escriptors i il·lustradors locals.

El regidor de promoció econòmica, Jordi Pallarès, considera “important que el programa del Món Màgic de les Muntanyes aglutini diferents activitats que  potenciïn els comerços i artistes locals”, com també per “fer activitats per donar a conèixer els productes locals i agroalimentaris i que això sigui un reclam tant per als urgellencs com per al turisme de proximitat”. Per això, Pallarès agraeix la participació de les associacions i dels comerciants que ho fan possible.

Comentaris