23.05.2022 |
Territoris.cat

Millorada la carretera de Sant Salvador de Toló, al Pallars Jussà

Entre els treballs finalitzats en aquesta comarca, s’inclouen la carretera d’Orcau LV-5112, inaugurada pel president de la Diputació recentment, la carretera d’accés a Sarroca de Bellera L-521 així com també les obres d’urgència que es van efectuar al pont de Gavet de la Conca

Fotografia d'arxiu, corresponent a l'estat del pont abans de l'inici de les obres
Fotografia d'arxiu, corresponent a l'estat del pont abans de l'inici de les obres.
Millorada la carretera de Sant Salvador de Toló, al Pallars Jussà

La Diputació de Lleida ha finalitzat els treballs de millora de la carretera local L-912 de Sant Salvador de Toló, al Pallars Jussà. Les obres han suposat una inversió de 241.638 euros i formen part de les actuacions previstes i executades en aquesta comarca per un import global de 2,2M€ al llarg d'aquests darrers 4 anys.

Actualment, es troben en curs les obres a la carretera de Llimiana LV-9121, la carretera Estorm LV-9125, o els arranjaments al camí d’accés a Conca de Dalt. També està previst que es portin a terme millores a la carretera de Sant Romà d’Abella (LV-5131).

Entre els treballs finalitzats en aquesta comarca, s’inclouen la carretera d’Orcau LV-5112, inaugurada pel president de la Diputació recentment, la carretera d’accés a Sarroca de Bellera L-521 així com també les obres d’urgència que es van efectuar al pont de Gavet de la Conca.

Abans i després per al pont de Gavet de la Conca

La Diputació de Lleida va emprendre el maig de  2014 les obres d’emergència  del pont sobre el riu Abella a la carretera local que uneix la C-1412b amb el nucli de Sant Serni, a Gavet de la Conca en detectar-se patologies estructurals que s’havien agreujat durant l’últim any. Per aquest motiu, es va procedir a l’inici immediat de les obres de reparació d’aquest pont de 250 metres de longitud.

El cost de l’actuació ha estat de 593.795 euros. Les principals causes del deteriorament de l’estructura van ser l’antiguitat d’aquesta construcció, inaugurada l’any 1929, i els efectes de l’entrada d’humitat al formigó i de les gelades freqüents en aquesta zona de la conca de Tremp.  (Us adjuntem fotografia d'arxiu foto 1, corresponent a l'estat del pont abans de l'inici de les obres).

Millorada la carretera de Sant Salvador de Toló, al Pallars Jussà
comentaris