El Montsec, més a prop de convertir-se en Parc Natural

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha iniciat un estudi que analitzi els pros i contres del futur parc natural del Montsec, així com la seva integració en els processos de dinamització turística de la comarca. 

El Montsec
photo_camera El Montsec al fons amb les autoritats.

La Directora General de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, acompanyada del President del Consell Comarcal, Joan Ubach, ha visitat els ajuntaments del Pallars Jussà amb territoris inclosos dins l’àmbit del futur parc natural del Montsec.

Marta Subirà s'ha entrevistat amb els alcaldes de Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga, Talarn i Tremp, per explicar-los l'inici del procés de participació que ha de culminar amb la declaració de Parc Natural a l’àrea del Montsec que podria donar-se,en cas de consens, al llarg de l’any 2016.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha iniciat un estudi que analitzi els pros i contres del futur parc natural del Montsec, així com la seva integració en els processos de dinamització turística de la comarca. L'estudi, que es durà a terme al llarg del 2015, es finançarà a través del programa “Treball a les 7 comarques” del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Joan Ubach creu que “el futur Parc Natural és una oportunitat per al desenvolupament de la comarca, per aquest motiu el Consell Comarcal s'ha implicat en aquest procés des del primer moment”. El parc no aportarà noves limitacions urbanístiques a les ja ​​existents, i en canvi​​, permetrà millorar la gestió forestal i potenciarà sectors clau a la zona del Montsec com la ramaderia ​​extensiva o el turisme responsable.​

Comentaris