03.10.2022 |
Territoris.cat

La Seu d'Urgell no apuja els impostos municipals per sisè any consecutiu

Des del 2011 els impostos han quedat congelats, i l'any 2010 es van rebaixar mig punt

La Seu d'Urgell no apuja els impostos municipals per sisè any consecutiu

Aquesta mesura es porta a terme des de l'any 2011, i s’afegeix a les ordenances del 2010 quan es van rebaixar en mig punt els impostos municipals. Segons ha explicat el tinent d'alcalde d'Hisenda del Consistori urgellenc, Jesús Fierro, “aquesta mesura forma part del compromís que el govern municipal va manifestar a principis de l'actual legislatura i que té com a objecte ajudar a les persones, famílies i empreses en un context de crisi econòmica”. Al respecte, Fierro ha afegit que “els ajuntaments tenim pocs instruments per ajudar als ciutadans a fer front a la crisi però no augmentar la pressió fiscal forma part d'aquestes mesures que posem al serve de la gent”.

El tinent d'alcalde d'Hisenda també ha manifestat que “la bona feina feta en l'aplicació del Pla Econòmic i Financer, que es va iniciar a principis de legislatura, permet a l'Ajuntament adoptar aquesta decisió de no incrementar impostos sense perjudicar el bon funcionament de les finances municipals que són les que garanteixen el finançament dels serveis públics al municipi”.

Aquesta proposta va ser sotmesa a consideració dels grups polítics municipals en la comissió informativa celebrada la setmana passada.

La Seu d'Urgell no apuja els impostos municipals per sisè any consecutiu
comentaris