04.08.2020 |
Territoris.cat

Alerta!, s'incrementen els contagis de la COVID-19 entre els joves de 15 i 29 anys

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha alertat d'un augment "insostenible" de casos de coronavirus entre joves de 15 i 29 anys al Segrià i ha fet una crida perquè aquest col·lectiu tingui una altíssima responsabilitat
El delegat del Govern Ramon Farré, Divina Farreny, i Pere Godoy
El delegat del Govern Ramon Farré, Divina Farreny, i Pere Godoy
Alerta!, s'incrementen els contagis de la COVID-19 entre els joves de 15 i 29 anys

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha presidit aquest divendres una roda de premsa, acompanyat del el cap de vigilància epidemiològica, Pere Godoy i la gerent de la regió sanitària de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny. Les dades que s'han fet públiques destaquen el creixement de nombre de casos a Lleida entre els joves d’entre 15 i 29 anys, però tot i així asseguren que que no s’està estudiant canvis en el confinament permimetral del Segrià.

Pere Godoy ha assenyalat que hi ha una vintena de brots a la província: 12 en empreses, diverses residències a Lleida, i alguns en cercles familiars, ja que hi ha transmissió comunitària; i ha avançat que el nombre de contagis continuarà augmentant entre 10 i 12 dies

El cap de vigilància epidemiològica, Pere Godoy, ha reconegut que la situació és complicada. S'ha confirmat l'augment de casos que es preveien a començaments de setmana i la previsió, ha dit, és que segueixin augmentant els pròxims dies.

Per altra banda, Farré ha descartat el confinament domiciliari al Segrià. No ens podem permetre que tothom es quedi a casa seva, ha dit. Pel que fa als brots la demarcació de Lleida, s'eleven a una vintena, entre ells dos nous brots en empreses hortofructícoles del Segrià.

A més d'aquests brots, Salut també ha confirmat un brot al CAP de Rambla Ferran amb 5 professionals afectats, però el centre continua funcionant. També hi ha un altre brot a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida, amb almenys sis casos, tot i que Salut encara no en té constància, han dit. A més, hi ha un contagiat a l'associació de discapacitats Aremi de Lleida, i Salut està estudiant l'evolució de la resta d'usuaris i treballadors.

Pel que fa al confinament perimetral del Segrià, el delegat del Govern a Lleida ha recordat que segueix vigent i que no té data de caducitat. No està previst que modifiquem les condicions del tancament perimetral de la comarca, tot i que ha recordat que es poden seguir fent desplaçaments imprescindibles per motius laborals. Farré ha descartat també, de moment, altres tancaments perimetrals més enllà del Segrià.

En relació a les empreses hortofructícoles, Salut ha explicat que s'està visitant i fent el seguiment en 47 empreses. D'aquestes, aquest divendres s'han confirmat dos nous brots. En concret, ja s'han visitat 19 empreses fructícoles al Baix Segre i s'han fet testos a més de 3.000 treballadors, que estan pendents dels resultats.

En el cas de les residències, Salut ha explicat que es continuen fent testos PCR en les 33 residències del Segrià i de moment s'han detectat casos positius en dues residències de la comarca i un cas sospitós en una tercera. La majoria de casos, tant de residents com de treballadors, però, són persones asimptomàtiques, ha puntualitzat Salut. En una d'elles s'han detectat 3 casos i en l'altre 10, dels quals 9 són residents i 1 treballador.

La gerent de la regió sanitària de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha recordat la importància de reduir al màxim la interacció entre persones perquè no ens podem permetre posar en risc el sistema sanitari. Farreny ha reiterat que el col·lectiu de la gent gran, que és el més vulnerable, és el que està fent les coses millor.

CAP Rambla de Ferran de LleidaAra, ha dit, la majoria de pacients ingressats als hospitals lleidatans son menors de 60 anys i la meitat del total són menors de 50 anys. Pel que fa al sexe, la majoria són homes. En total hi ha 84 persones hospitalitzades per la COVID-19, tant en centres públics com privats, el doble que a començaments de setmana, ha alertat Farreny. Pel que fa als ingressats a les UCI dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida són 11 persones.

Pel que fa al nombre de positius, Salut ha confirmat aquest divendres 338 nous casos. Godoy ha puntualitzat que la part positiva és que la majoria són casos lleus però ha alertat que la negativa és que molts són asimptomàtics i per tant poden seguir amb cadenes de transmissió.

Per aquest motiu, ha destacat Farré, és tant important la mascareta, que ha passat a ser obligatòria. No us tragueu la mascareta ni per prendre cafè, ha dit, i els petons feu-los de lluny, ha afegit.

Alerta!, s'incrementen els contagis de la COVID-19 entre els joves de 15 i 29 anys
comentaris