Catalunya obrirà centres comercials i grans comerços entre setmana a partir de dilluns

Pel que fa a la mobilitat es mantindrà confinament comarcal que va entrar en vigor el 8 de febrer, només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat, i continuarà vigent el toc de queda, el confinament domiciliari nocturn, entre les 10 de la nit i les 6 del matí
 
La demarcació de Lleida participa en la Setmana del Comerç
photo_camera La demarcació de Lleida participa en la Setmana del Comerç

El Procicat ha decidit finalment que els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats puguin obrir entre setmana a partir del pròxim dilluns, amb un aforament del 30%. La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper han donat

El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener, aquest ha sigut un dels motius per donar-li cert aire, així i tot s'havia aturat la decisió precisament per la frenada en la disminució de casos

Alba Vergès i  Josep Maria ArgimonPel que fa a la mobilitat es mantindrà confinament comarcal que va entrar en vigor el 8 de febrer. Només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat. També continua vigent el toc de queda, el confinament domiciliari nocturn, entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Respecte a la restauració, bars i restaurants poden atendre clients en el local durant dues franges horàries que van ser ampliades a partir del 8 de febrer: de 7,30 a 10.30 del matí i de les 13 a les 16.30. La resta del dia poden servir per a portar fins a les 10 de la nit, i per lliurar a domicili, fins a les 11. A l'interior dels locals es limita l'aforament al 30% de l'autoritzat i no es pot servir a la barra. Les taules o agrupacions de taules han d'estar separades per dos metres de distància, i fer possible una distància d'un metre entre persones que no són del mateix nucli de convivència.

A cada taula o agrupació de taules no s'hi poden reunir més de quatre persones de dos grups de convivència. Els grups poden ser més grans si són convivents. Els clients han de portar la mascareta tota l'estona, i només se la poden treure per menjar o beure

L'Orfeó Lleida porta el Christmas.cat al Teatre l'Amistat de MollerussaPel que respecte a l'activitat cultural es mantenen els aforaments del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l'exterior o en un espai ben ventilat. Des del 8 de febrer, les llibreries són considerades equipament cultural, i poden obrir sense les limitacions del comerç.

L'assistència a un acte cultural, tanmateix, no permet trencar el confinament comarcal

En l'àmbit de l'educació, es manté l'ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius. A la Universitat, des del 8 de febrer es permet la semipresencialitat en el primer curs, que així ha quedat equiparat als cicles formatius del mateix nivell. En la resta de cursos es prioritza l'ensenyament telemàtic, excepte per a les pràctiques.

Arxiu, Mossos d'Esquadra fent controls als vehicles a AlcarràsControls realitzats avui per la Policia Local de Tàrrega @RàdioTàrregaDes del 22 de febrer es poden fer activitats extraescolars i d'esport escolar, però només a infantil i primària i amb un màxim de 6 nens, o de més si són del mateix grup bombolla. Pel que fa a la resta de grups d'edat, només estan autoritzades les extraescolars que es fan dins del grup bombolla i en els centres escolars.

Es podran reprendre les activitats els caus, els esplais i els agrupaments escoltes. Des del 8 de febrer estan permeses les activitats semipresencials a les escoles de dansa i música autoritzades per Educació

escoles1Pel que fa a les competicions esportives continuen suspeses, a excepció de les d'àmbit estatal i professional i, des del 8 de febrer, les competicions catalanes que donen accés a competicions estatals.

Els consells esportius, que inclouen l'esport escolar, poden fer els entrenaments habituals i sense límit de persones, perquè el 22 de febrer van quedar equiparats a l'esport federat. Això vol dir que també poden participar en les competicions que estiguin permeses.

Els gimnasos i les instal·lacions esportives cobertes tenen l'aforament interior limitat al 30% i a grups de màxim 6 persones. Es flexibilitza l'aforament a les piscines, que passa del 30% al 50%.

comentaris