22.01.2021 |
Territoris.cat

El periodista Josep Pastells guanya el Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

L'escriptora, filla de Belianes, Susagna Aluja ha estat la guanyadora de l'accèssit, dotat amb 1.000 euros, per l'obra Tres guineus. 

Josep Pastells, Marc Solsona i Susagna Aluja, en el lliurament del Premi de Novel·la Breu.
Josep Pastells, Marc Solsona i Susagna Aluja, en el lliurament del Premi de Novel·la Breu.
El periodista Josep Pastells guanya el Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

El periodista i escriptor de Girona, Josep Pastells, ha sigut el guanyador de la vint-sisena edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb l’obra La síndrome de Pèlach Canyes, una sàtira sobre la degradació del món laboral a partir de l’experiència d’un periodista obligat a treballar per a un empresari sense escrúpols.

El president del jurat Josep Borrell, ha descrit l'obra guanyadora com una novel·la fresca, àgil i ben escrita que també ens fa una reflexió sobre el paper del periodisme quan s’ha de vendre als interessos dels poderosos.

Pastells, ha publicat 10 llibres de narrativa i ha obtingut el Marian Vayreda amb Vida i Miracles d’Odell Kraus, el Just Manuel Casero amb Pell de cilici i el Vall d’Albaida de literatura eròtica amb Vides lascives. Actualment col·labora amb mitjans com el diari Ara, la Revista de Girona i el setmanari Sermos Galiza així com a les revistes Girones i GironaCultura.

El guanyador va rebre de mans de l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona el taló de 5.000 euros amb què està dotat el premi, al que optaven 43 obres.

Pel que fa a l'accèssit, dotat amb 1.000 euros, la guardonada ha estat l'escriptora de Belianes, i resident a Barcelona Susagna Aluja, per l’obra Tres guineus, una novel·la dramàtica ambientada al món rural, una història de persones que viuen en un ambient que no els hi pertoca, explica Borrell, que en destaca que els personatges estan molt ben perfilats.

El veredicte s'ha donat a conèixer aquest divendres en un acte literari que ha tingut lloc a la Sala de Ball del Teatre L’Amistat i que ha estat conduit per l’actriu Mercè Arànega. En el transcurs de la vetllada, la companyia Teatre de Butxaca va estrenar l’obra breu Un vol de coloms, de Manuel Molins, acompanyada de la musical del pianista i compositor, David Pradas.

El periodista Josep Pastells guanya el Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa
comentaris