04.06.2020 |

'The Witch', del director del proper remake de Nosferatu, inaugurarà el festival de Sitges 2015

Bruixeria, supersticions i fenòmens paranormals es reuneixen a La Bruja (The Witch), títol inaugural de la 48a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La pel·lícula del debutant Robert Eggers va ser una de les triomfadores del darrer Festival de Cinema de Sundance.

Fotograma del film
Fotograma del film
'The Witch', del director del proper remake de Nosferatu, inaugurarà el festival de Sitges 2015

El festival, que tindrà lloc del 9 al 18 de octubre, reforça així el seu compromís amb els nous talents del gènere i es consolida com el gran aparador del millor i el més nou del gènere fantàstic internacional.

La producció nord-americana The Witch (La Bruixa) està dirigida pel debutant Robert Eggers, que es va alçar amb el premi al millor realitzador a Sundance 2015, convertint-se en un dels nous directors amb major projecció dins el panorama del cinema fantàstic actual.

El film, protagonitzat per Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie i Harvey Scrimshaw, manté a l'espectador en una atmosfera de malson opressiva en el marc de la Nova Anglaterra de mitjan segle XVII. Una família de colons cristiana, formada per un matrimoni i els seus cinc fills, viu a prop d'un bosc que, segons les creences populars, està controlat per un mal sobrenatural. Quan el seu fill nounat desapareix i els cultius fracassen, els membres de la família es rebel·len els uns contra els altres.

The Witch combina la vocació de cinema de terror clàssic amb l'especulació històrica i el drama familiar, indagant també en les arrels de la religiositat de la societat nord-americana així com també en la naturalesa del Mal. La Bruja ha obtingut crítiques brillants dels principals mitjans de comunicació especialitzats com Variety, que la comparava a clàssics del gènere com El resplandor de Stanley Kubrick amb tocs de La cinta blanca de Michael Haneke, convertint-se en una de les pel·lícules de gènere més esperades de l'any i que arribarà a l’Estat espanyol distribuïda per Universal Pictures International Spain.

Eggers, escollit per la productora Studio 8, serà l'encarregat d'escriure i dirigir una nova versió del clàssic de terror Nosferatu. El remake sense títol de la pel·lícula es basa en 1.922 cinema mut de FW Murnau, protagonitzada per Max Schreck com el vampir Comte Orlok de Transilvania. 

Nosferatu va ser una adaptació no autoritzada de Bram Stoker Dràcula i va ser refeta per Werner Herzog el 1979. El clàssic és considerat com un dels més grans en el seu gènere, i una de les pel·lícules de terror més inquietants amb el seu característic blanc i negre. El comte Orlok va ser nomenat com un dels monstres més influents en la història del cinema, que descriu la representació de Schreck del vampir com "inquietant i icònica".

'The Witch', del director del proper remake de Nosferatu, inaugurarà el festival de Sitges 2015
comentaris