Beneficis d’estar en Marketplace per al teu negoci

En els últims anys, davant de la creixent necessitat de substituir les compres físiques, el salt al món digital ha estat un canvi radical per a supervivència de molts comerços
Avantatges de marketplaces
photo_camera Avantatges de marketplaces

En els últims anys, davant de la creixent necessitat de substituir les compres físiques, el salt al món digital ha estat un canvi radical per a supervivència de molts comerços.

Tots aquells negocis que han pogut transformar les seves botigues fisques en electròniques (eCommerce o online), hauran observat els beneficis d'estar present en el món en línia.

No obstant, existeixen alternatives a la creació d’un eCommerce, és per això, que us volem explicar en aquest article, els beneficis de d'estar present un o varis Marketplaces.

Avantatges de marketplaces

Què és, un Marketplace?

Un Marketplace és un espai en línia on els clients poden accedir a una gran varietat de productes de diferents botigues en el mateix temps.

Plataformes com Amazon, eBay o FNAC, són exemples coneguts de Marketplaces que fa anys que són utilitzats diàriament per milers d'usuaris.

Llavors, en què es diferencien d’un eCommerce?

A diferència d'un eCommerce, que tracta només d'una botiga en el món online, un Marketplace és una plataforma digital que engloba moltes de botigues en el mateix lloc.

És a dir, un Marketplace és un conjunt de diferents eCommerces, el que seria, en el món offline, un centre comercial.

Tipus de Marketplace

Actualment, existeixen diferents tipus de Marketplace:

 • Els anomenats sectorials o verticals, són aquells que ofereixen productes d’un sol segment, com en poden ser: calçat, vestir, esports, electrònica.
  Exemples:
 • Els generals o horitzontals, on la segmentació es el propí filtre.
  S’ofereixen tots el anteriors en una sola experiència de compra i pagament.
  Exemple:

 

Beneficis d’estar present en un o més Marketplace:

 • Estalvi de costos i temps.
 • Sinergies amb productes d’altres negocis.
 • Gestió de pagaments i logístics.

Els Marketplace ofereixen molts beneficis per als venedors, al tractar-se de grans plataformes, poden encarregar-se d'invertir majors quantitats de diners del que podria permetre un petit negoci, resultant així, en una reducció de costos per part dels comerciants.

Aquestes plataformes compten amb equips especialitzats responsables de gestionar el posicionament web i la publicitat, aconseguint així una major exposició dels teus productes, tot això sense que la teva marca desaparegui, ja que, els clients podran estar en contacte amb tu durant tot el procés, fent que el tracte entre el client i el negoci continuï sent important.

Addicionalment, podràs oblidar-te de coordinar temes logístics com el funcionament d'una pàgina web, les transaccions de compra o el transport.

Comentaris