L'empresa lleidatana Sofos Energia és adquirida pel Grup Engie, referent mundial en energia

D'aquesta manera, Sofos Energia passarà a ser el centre especialitzat en energia fotovoltaica d'Engie, grup en el qual s'integrarà per a donar servei a tot l'Estat

Un logotip d'Engie en un dels edificis de la companyia 

Data de publicació: dimarts 22 de febrer del 2022, 14:05

Localització: Barcelona

Autor: Cedida a l'ACN per Engie
photo_camera Un logotip d'Engie en un dels edificis de la companyia - Foto: cedida per Engie

El Grup Engie ha tancat un acord per adquirir l'empresa lleidatana Sofos Energia amb l'objectiu de reforçar el posicionament de la companyia a Catalunya. D'aquesta manera, Sofos Energia passarà a ser el centre especialitzat en energia fotovoltaica d'Engie, grup en el qual s'integrarà per a donar servei a tot l'Estat. Des del 2004, Sofos Energia ha impulsat més de 350 projectes amb una potència acumulada de més de 35 MW, amb l'experiència adquirida en aquests anys per dissenyar i posar en marxa sistemes solars. El grup Engie és un referent mundial en energia i serveis baixos en carboni i compta amb 170.000 empleats.

La companyia va assolir una facturació de 57.900 milions d'euros l'any 2021

Amb aquesta operació, Engie consolida la seva posició estratègica en el mercat fotovoltaic espanyol en ser present en tota la cadena de valor d'energia verda, des de l'origen, desenvolupament, tramitació, disseny, construcció i operació dels projectes renovables fins al subministrament d'aquesta energia al consumidor final. Des de la companyia, assenyalen que l'adquisició de Sofos Energia "generarà noves oportunitats per crear nous projectes sota un model energètic rendible, viable i eficaç que farà realitat la implantació de l'energia fotovoltaica a Espanya".

A més de desenvolupar plantes fotovoltaiques de generació centralitzada, Sofos Energia disposa d'una consolidada línia de negoci dedicada a projectes de generació distribuïda per al sector d'autoconsum comercial i industrial, així com de capacitat interna per a oferir serveis d'enginyeria, operació, manteniment i serveis (EPC). "Totes aquestes capacitats, unides a la solidesa i a l'experiència d'Engie en el sector, consolidaran notablement la posició estratègica del grup a Espanya", assenyalen en un comunicat.

El Grup Engie és un referent mundial en energia i serveis baixos en carboni i les seves principals línies principals de negoci són el gas, l'energia renovable i els serveis. Juntament amb els 170.000 empleats, els seus clients, socis i parts interessades, la companyia aposta per accelerar la transició cap a un món neutral en carboni, a través d'un menor consum d'energia i solucions més respectuoses amb el medi ambient.

L'any 2021, la facturació del grup va arribar als 57.900 milions d'euros. Engie cotitza en les borses de valors de París i Brussel·les (ENGI) i està representat en els principals índexs financers (CAC 40, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe) i no financers (DJSI World, DJSI Europe, Euronext Vigeo Eiris - Eurozone 120/Europa 120/França 20, MSCI EMU ESG, MSCI Europe ESG, Stoxx Europe 600 ESG i Stoxx Global 1800 ESG).

Engie compta amb 1.700 professionals a l'estat espanyol on produeix a l'any prop de 4 TWh d'electricitat comptant amb una capacitat instal·lada de més de 2 GW de generació baixa en carboni (Cicles Combinats) i prop de 2 GW d'actius renovables -eòlics, solars i minihidràulics-, cogeneracions i xarxes de calor i fred.

A més, Engie és agent de referència en l'estructuració i posada en marxa de contractes de llarg termini de compravenda d'energia renovable (PPA) i en la concepció, disseny, posada en marxa i operació de solucions industrials per a la transició energètica

La companyia comercialitza més de 6 TWh a diversos consumidors industrials d'electricitat, gas i energia renovable a l'Estat i desenvolupa un negoci de gestió d'energia majorista d'electricitat, gas, GNL i energia renovable amb més de 50 TWh negociats.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement