La Cooperatia d'Ivars, a un pas dels 200 milions a l'exercici del 2021

La cooperativa celebra el compromís dels socis i treballadors, que han permès obtenir uns bons resultats malgrat els contratemps dels dos incendis de la planta d'Ivars, reforçant "la solvència i bon fer de la cooperativa"

Finques de Bròcoli de la Cooperativa d'Ivars ©CooIvarsUrgell
photo_camera Finques de bròquil de la Cooperativa d'Ivars - Foto: Cooperativa d'Ivars

Aquet diumenge, 18 de setembre, la Cooperativa d'Ivars celebrava la seva Assemblea General de Socis per a presentar els seus comptes anuals, uns comptes que deixen uns resultats per a l'exercici 2021 de més de 197 milions de facturació i un excedent de 4,73 milions d'euros.

Els resultats, segons la cooperativa, es poden qualificar de "força bons", si tenim en compte que el 2021 ha estat un any marcat per dos incendis a la planta d'Ivars, una a la fàbrica i l'altre a l'assecador de panís; dos sinistres als quals s'ha fet front, diuen, "amb rapidesa i èxit, gràcies al suport d’empreses del sector i al compromís i la tasca de socis i treballadors, que han permès reforçar la solvència i el bon fer de la Cooperativa". Finalment, i després d'importants inversions, es disposa en acabar l'any 2021 d'unes noves instal·lacions, més actuals (nova sala de control i potència i un nou assecador de panís, més eficient i respectuós amb el medi ambient) que permetran produir de manera més eficient i sostenible.

L'Assemblea General de Socis de la Cooperativa d'Ivars - Foto: Cooperativa d'Ivars
L'Assemblea General de Socis de la Cooperativa d'Ivars - Foto: Cooperativa d'Ivars

Per la seva banda, la producció de pinsos compostos ha arribat a les 300.808 tones entre les tres fàbriques especialitzades de què disposa la Cooperativa (La Fuliola, Ivars i Torregrossa).

Els nivells d'autoabastiment de primeres matèries per a la producció de pinsos ha arribat pràcticament al 30% el 2021, un fet que contribueix significativament a la reducció de la petjada de carboni, en comptar amb un percentatge molt rellevant de cereals de Km. 0 dels socis i sòcies de la cooperativa

Des del departament comercial de bestiar, l'any 2021 es van dur a l'escorxador 38.299 vedells, 930.701 pollastres i 365.942 porcs. En aquesta àrea, cal destacar la consolidació de les granges experimentals de vedells i en porcí, la granja de mares reproductores Valfarta a Sena, que va ser guardonada amb tres Porcs d'Or i el premi especial Porc d'Or i Diamants.

En innovació constant

La Cooperativa d'Ivars continua immersa en diferents projectes amb l'objectiu d'aportar una millora continuada al sector primari i l'entorn rural. De fet, aquest any s'ha fet extensiva la producció de compostatge en granges de vedells, amb una producció de 900 tones de compost. També en la promoció del model de segona collita, amb cultius com el bròquil, i sobretot el panís pastone, que permet als socis de la Cooperativa obtenir major rendiment de les seves explotacions i disposar d'una major quantitat de matèries primeres de proximitat per a la producció de pinsos compostos de qualitat.

Actualment, la Cooperativa compta ja amb 2.388 socis actius, 1.895 socis col·laboradors i 96 socis col·laboradors de capital, unes xifres que es tradueixen en la capacitat de prestar serveis i suport a prop de 4.000 famílies d'arreu del territori i especialment de la nostra comarca.

Comentaris