27.06.2022 |
Territoris.cat

El teu negoci necessita transformar-se digitalment per sobreviure

Es calcula que el 2023 hi haurà 29.300 milions de dispositius connectats a Internet arreu del món, llavors, com és possible que encara et preguntis el perquè el teu negoci necessita la transformació digital?
Transformació digital propostes de govern ©Govern
Transformació digital propostes de govern ©Govern
El teu negoci necessita transformar-se digitalment per sobreviure

Què és la transformació digital?

Abans d’explicar-te per què és vital per a la teva empresa, has de tenir clar a què fa referència el concepte de transformació digital.

La transformació digital és l’estratègia que integra la tecnologia digital en totes les àrees i departaments de l’empresa per tal d’optimitzar el seu funcionament, aconseguint així ser més eficient, més competitiva i poder aportar un valor afegit als productes o serveis que ofereix.

Per què el teu negoci necessita transformar-se digitalment?

Actualment, vivim en un món connectat i digitalitzat. Es calcula que el 2023 hi haurà 29.300 milions de dispositius connectats a Internet arreu del món. Llavors, com és possible que encara et preguntis el perquè el teu negoci necessita la transformació digital?

Transformació digital ©GoogleSi encara no has començat a transformar digitalment el teu negoci, probablement ja fas tard, sigui quin sigui el teu sector o mida de la teva empresa, ja fas tard; perquè la teva competència ha començat i per tant, juga amb avantatge.

Aquelles empreses que no segueixin els terminis de la transformació digital, es quedaran enrere i per tant, corren el risc de quedar-se fora del negoci.

Urgeix que els negocis locals es transformin digitalment, la inversió l’adopció està estigmatitzada. Un negoci “digital” no es més car que un “analògic”. La inversió no és elevada i en qualsevol moment pot arribar un competidor adaptat pot ampliar negoci, i treure mercat al que encara no s’ha transformat.

No ens creus? Doncs posa’t en situació: no pots entrar a casa, i has de trucar a un serraller. Per trucar-lo, què fas?, cerques a Google un serraller de la zona o bé vas al portal a veure si hi ha el telèfon d’algun.

Transformació digital ©GoogleSabem que faries la cerca a Google, tal com ho faríem tots. Doncs el serraller que has trobat ha fet negoci avui perquè té un avantatge competitiu: gràcies a que ha decidit transformar-se digitalment, l’has trobat.

Un transportista de paqueteria: què creus que utilitza per arribar als diferents punts d’entrega?, utilitza un mapa de tota la vida?, penses que porta un GPS? O bé utilitza Google Maps?

I tu, què prefereixes, seguir fent les factures amb un excel o bé fer-les amb un programa de gestió?

Tens clares quines són les respostes, oi?

Doncs deixa els dubtes de banda i comença ja la transformació digital del teu negoci, abans que sigui massa tard. Comença a treure profit dels avantatges competitius que et brinda i fes créixer el teu negoci.

El teu negoci necessita transformar-se digitalment per sobreviure
comentaris